torstai 7. toukokuuta 2015

Siivoustalkoisiin

Siivoustalkoisiin!

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus tiedottaa
Tiedote/Meddelanden 2015-05-07

Roskien kerääminen tienvarsilta ei ole yksityishenkilöiltä kiellettyä (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus oikaisee niitä tulkintoja, joiden mukaan vapaaehtoisin voimin tapahtuva roskien kerääminen tienvarsilta vaatisi joltakin osallistujalta Tieturva I -kurssin todistuksen.

Kyseistä todistusta vaaditaan ainoastaan silloin, kun roskien kerääminen tapahtuu maksua vastaan, eli tienpitäjä on tilannut työn esim. joltakin yhdistykseltä. Silloin kyseessä on työturvallisuusasia.

Lisätietoja: Anders Östergård
Johtaja
Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusVKA ry:n talkoot Kalarannan entisellä kioskilla. Kuva: AN 7.6. 2012

Asukasyhdistykset Vaasan eri kaupunginosissa järjestävät perinteisiä SIIVOUSTALKOITA alueensa yleisillä alueilla huhti- ja toukokuussa.

Näin on tehty jo vuosikausia. Ja tullaan tekemään jatkossakin, tottakai. Kaupungin puutarhalta saamme välineet, haravat, piikkikepit, hanskat ja säkkejä roskien keräämistä varten.

Tule sinäkin mukaan!

VKA ry:n kevätkokouksessa huhtikuussa sovimme oman yhdistyksemme pääsiivouspäiväksi maanantain 18.5. klo 17.00 alkaen.

Missä?

Tällä kertaa kokoonnumme tarvikkeiden jakoon Vaskiluodon puolelle, parkkipaikalle Wasalandiaa vastapäätä. Jos väkeä on paljon, jakaudumme eri suuntiin, myös Hietasaareen.
Tervetuloa mukaan! Mehutarjoilua, pientä purtavaa, jotta jaksetaan!
Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua, mukaan toivotaan niin nuoria kuin vanhempiakin.

Jos sää on sateinen, varapäivä on seuraava päivä. Sama aika ja paikka.

Yksinkin voi toimia
Yksittäisiä siivoustapahtumia on jo ollut, eli spontaaneja yhden/kahden hlön ”protesteja” epäsiisteyttä vastaan. Mm. Kalarannassa, ja Vaskiluodossa on aktiiveja kuuleman mukaan ollut jo liikkeellä. Tämän kaltaisen yksilötason/ pienryhmien aktiivisuuden toivoisi voimistuvan meidän asukkaiden keskuudessa.

Otetaan vastuuta omasta lähiympäristöstä ja sen laadusta!
VKA ry:n hallituksen puolesta pj. Aimo Nyberg
...

YHTEISVASTUULLA KOTIKAUPUNKI SIISTIKSI

Teknisen toimen Pidä Vaasa siistinä –poimi roska päivässä – hanke jatkuu myös keväällä 2015. Asukasyhdistykset on haastettu mukaan siivoustapahtumiin oman aikataulunne mukaisesti. Siivousajankohta on: 13.4.-31.5.2015 Ilmoittautuminen tapahtuu netissä TÄÄLLÄ

Vaasan kaupunki - viheralueyksikkö lainaa asukasyhdistyksille siivousvälineet (haravat, roskapiikit) ja kustantaa jätesäkit, hanskat ja roskien poiskuljetuksen. Lainatut siivousvälineet palautetaan tapahtuman jälkeen kaupunginpuutarhalle / Vähäkyrö-talolle.

Tehdään yhdessä meille hyvä elinympäristö, sillä siistillä ympäristöllä on välitön vaikutus ihmisten hyvinvointiin.

Yhteistyöterveisin
Kaj-Erik Grandell 040-7662134
Leila Roininen 0400-959179

Haaste otettu vastaan!

Asukasyhdistysten neuvottelukunnan kokouksessa 8.4. asiasta puhuttiin perusteellisesti. Haaste otettiin taas vastaan, sillä asia on todella tärkeä. Viime vuosina erityisen hyvin on onnistuut mm. Sundomissa, ja Purolassa. Meillä kantakaupungissa on ollut haasteellisempaa. Viime vuosina on oltu rantoja siivoamassa, Kalarannan kioskilla, Hietasaaressa, ja Vaskiluodossa.

Nyt siis jatketaan taas, kantakaupungin siivoustalkoot ovat siis 18.5. 2015 illalla, Vaskiluodon sillan alueella, ja myös Hietasaaressa.
Olet tervetullut mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...