torstai 28. toukokuuta 2015

Tämä kiinnosti

Erinomainen sää suosi tänään torstaina retkeämme Vähäkyrön Torkkolan tuulivoimapuiston avajaistilaisuuteen. Olimme paikalla heti viiden jälkeen. Yhdistyksestämme meitä ei montaa mukaan lähtenyt, muita kylläkin oli paikalle tullut ihan kiitettävästi.

Bussit ajoivat nonstoppina satoja uteliaita, niin läheltä kuin kauempaakin tulleita, Merikaarrontien parkkipaikalta tuulivoimapuistoon. Väkeä riitti, info- ja kahviteltassa oli jopa tungosta.

Saimme kuulla ensin faktaa EPV:n Torkkolan tuulivoimapuiston vaiheista. Kuuden jälkeen oli myös musiikkia ja laulua, kun Siru Airistola esitti meille suosikki kappaleitaan!


Kaiken kaikkiaan suunnittelun alkuvaiheista alkaen projektiin meni noin 7 vuotta. Alkukeväällä 2014 aloitettu 16 tuulivoimalan rakennustyömaa on nyt saatu valmiiksi, ja siis vihitty käyttöön toukokuussa 2015.

Esitteen mukaan tuulivoimapuisto on yksi suomen energiatehokkaimmista, sillä sen 16 voimalan energiatuotanto vastaa lähes 10 000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Tuulivoimapuiston rakensi EPV Energian tytäryhtiö EPV Tuulivoima OY. Investointi on suuruudeltaan lähes 100 miljoonaa euroa.


Kooltaan nämä 16 voimalaa ovat suurimmasta päästä Suomessa.

Teholtaan ne ovat 3,3 MW, eli voimaloiden kokonaisteho on 52,8 MW.

Ns. napakorkeus on 137 m, roottorin halkaisija on 126 m.

Näiden sulavalinjaisten tuulivoimaloiden suunnittelussa ja projektin toteutuksessa kyllä näkyy osaaminen, - suoranainen intohimo viedä eteenpäin jotain merkittävää.
Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...