perjantai 11. marraskuuta 2011

11.11.-11 klo 11.11

Etsimme ja löydämme kauneutta!

Kuvistunti menossa, seiskoja eli 13 – 14-vuotiaita nuoria luokassa. Osalla heistä on ”tiedossa”, että maailmanloppu tulee, NYT!

Teemme isänpäivän kortteja. Tai ainakin osa tekee, sillä tämä aihe on viimeisen vuosikymmenen aikana muuttunut vapaaehtoiseksi marraskuun tuntitehtäväksi. Kaikilla ei ole isää, isä ei ehkä ole tallella, - tai isälle ei haluta tehdä onnittelu- ja kiitoskorttia.
Joskus tuntuu siltä, että maailma muuttuu liikaa ja liian nopeasti.

Isänpäiväkorttien kanssa teemme samanaikaan toista kuvisharjoitusta. Olemme käsitelleet viime viikkoina isoaja asioita, ihan elämän peruskysykyksiä, eli käsityksiämme hyvästä, kauniista ja totuudesta - ja myös niiden vastakohtia.

Kellon lähestyessä 11 yli 11 menen keskelle luokkaa, oppilaiden lähelle. Sanon heille näin:

Voi hyvinkin olla, että vuosien ja vuosikymmentenkin jälkeen sinulta kysytään muistatko mitä teit 11.11.2011 klo 11.11? Voit vastata silloin, muistan toki, erittäin hyvinkin, ETSIN JA LÖYSIN KAUNEUTTA.

Tässä oppilaiden ”vastauksia” eli kuvistunneillamme tehtyjä väritystehtäviä.


Monistepohja. Tallenna kuva kotikoneellesi ja kopioi se paperille. Tehtävä on värittää se omasta mielestäni niin kauniiksi kuin vain voit.Voit värittää kuvasi puuväreillä, tusseilla tai vaikkapa tietokoneella. Vastauksesi eli lopputulos syntyy tekemällä, ei niinkään etukäteen suunnittelemalla. Kokeile sinäkin rohkeasti, kauneuden etsimien ja löytäminen tekee hyvää meille jokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...