maanantai 20. kesäkuuta 2011

Wolffin talo sai väistyä

Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä kesäkuu 2011 verrataan kahta kuvaa Vaasan torilta, Wolffin taloa Vaasan torin kulmalla 1900-luvun alussa, ja sen paikalle noussutta koko korttelin kokoista Rewell Centeriä. Jutun on kirjoittanut Vaasasta kotoisin oleva Antti Blåfield. Artikkeli on hieno, omakohtaista muistelua, ja Vaasan maineikkaan historian kertausta.

Tämän blogin alkuperäinen idea lähti siitä, että näillä sivuilla esitetään juuri kuvapareja, Vaasaa ennen ja nyt. Rakennetun maiseman muutoksia on mielenkiintoista seurata juuri kuvista, sillä ne herättävät samalla syviä muistoja, tunteita ja intohimoja moneen suuntaan.

Jos sinulla on käytössäsi kuvia, samasta kohteesta otettuja vanhoja ja uudempia kuvia, niin olen syvästi kiitollinen, jos saan niitä näille sivuille laittaa kaikkien katsottavaksi. Kuvien oikeuksista sen verran, että näiden sivujen ylläpito ei pysty valvomaan kuvien tekijäinoikeuksia, ts. tänne tarjottavien kuvien pitää olla vapaita, kaikkien käytettävissä olevia. Halutessaan kuvaaja saa nimensä näkyviin kuvan alle. Kuvia voi lähettää osoitteeseen aimonyberg(at)gmail.com. Voit myös soittaa minulle 050 3308540, tarvittaessa myös skannaan vanhoja valokuviasi digitaaliseen muotoon.


Vaasan tori on aikojen saatossa muuttunut paljon.


Kuva AN

Mihin suuntaan on menty? Millaisella kävelykadulla ja kauppatorilla itse viihdyt? Kommentoi ja kerro mielipiteitäsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...