sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Luonnonkukkien päivä


Puna-ailakki vankilan rannassa

Sen me kaikki tiedämme, että täällä Vaasan keskustassa on erityisen hienoja kukkaistutuksia. Kaupungin vihertoimi tekee upeata työtä taas tänäkin kesänä. Mutta miten on luonnonkukkien laita? Osaammeko katsella ja nauttia myös niistä?
19.6. vietetään perinteistä luonnonkukkien päivää. En tällä kertaa lähtenyt opastetuille retkille mukaan, vaan ajelin pyörällä VKS:n takaa rantoja pitkin Kuntsille asti, pistäydyin välillä metsikössä, ja myös veden äärellä rannassa.
Olen oppikouluaikoina kerännyt 80 kasvia, prässännyt ja nimennyt ne jopa latinaksi. Nimet piti myös silloin osata! Montakohan kukkaa ja kasvia tunnistaisin vielä? Tänä päivänä kukkia ei tarvitse kerätä pois luonnosta, erinomaisen hienon kasvion saa itselleen valokuvaamalla. Jos intoa riittää, niin kuvista voi teettää vaikka valokuvakirjan.
Taidan ottaa toisenkin kerran kameran ja kasvikirjan mukaan, ja asiantuntijaksi myös vaimon, ja ryhtyä toimeen pienen kukkakirjan tekemiseksi.


Männyn hedekukka


Puolukka kukkii metsikössä sairaalan takana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...