keskiviikko 5. kesäkuuta 2024

Kukkakävelylle Vaasan keskustaan

 

Tänään 5.6.2024 vietetään Maailman ympäristöpäivää.

Hieno alku päivälle oli lukea VAASA-digilehdestä tämä upea uutinen/kirjoitus!

Linkki ilmaisjakelulehteen 

Katso täältä 

Kukkaloisto on viittä vaille valmis – Vaasan kesäkukkia voi ihailla tänä kesänä kukkakävelyreitillä

 

Tämä Riikka Immosen kirjoitus ja loistavat kuvat Vaasan kaupungin puutarhan kuukausia kestäneestä ahkeroinnista sai suuni hymyyn ja mieleni todella iloiseksi.  

Kesäkukkaloiston aikaansaaminen Vaasan ydinkeskustaan on kuukausien työ. On aivan mahtavaa, että tästä ponnistuksesta ja sen toteuttajista meille myös kerrotaan!

Kaupungilla kulkiessa ei välttämättä näitä uusia kukkia heti huomaa. Nyt saatu uuden kattauksen mainonta on mielestäni suorastaan nappisuoritus.

Uskomattoman komeita kukkalaitteita, istuksia on Vaasan keskustassa ollut jo vuosikausia. Itsestäänselvyys tämä ei tietenkään ole – Vaasaa on onni suosinut, kun täällä on ollut ja on edelleen osaavia ammattilaisia kesäistä kaupunkiamme kaunistamassa. 

 

 

Lainaus VAASA-lehdestä 5.6.2024. Grafiikka Vaasan kaupunki

Kukkakävelyn reitti kiertää keskustan kukkaistutukset. 1. Ylätori ja Alatori, 2. Titanic, 3. Kaupungintalo, 4. Koivupuisto, 5. Settenberginpuisto, 6. Aurinkokello, 7. Kalarannanpuisto.

 

Kukkakävelylle keskustaan

”Kesäkukkien istutus kestää kokonaisuudessaan kaksi viikkoa, joten valmista pitäisi olla ensi viikon alussa.

Kesäkukat laitetaan, kun tulppaanit ja narsissit ovat kukkineet. Syksyllä istutamme taas sipulit maahan kevättä odottamaan, Enholm kertoo.

Tänä vuonna kaupunki on laatinut kukkakävelyreitin, joka kiertää keskustan ja rannan kukkaryhmät.

Reitti on 3,5 kilometriä pitkä. Sen varrella on penkkejä, joilla voi levätä. Kukkaistutukset ovat itsessään kauniita, mutta monessa on myös hieno miljöö”.

 

Jutun koonti: Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

 

Ps. Jos innostut valokuvaamaan näitä kukkakävelyreitin kukkia tai jotain muuta, ja haluat jakaa kuviasi tässä blogissa vaasaennenjanyt, niin laita kuvia tulemaan! Julkaisen mielelläni kaikkea Vaasaan liittyvää, pelkät kuvatkin ovat ok, mutta jos haluat voit laittaa mukaan myös tekstiä.

Kaunista kesän jatkoa t. Aimo  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...