torstai 7. maaliskuuta 2024

Vaasalaisia yhdistyksiä: Ostrobothnia Australis

 

Vaasalaisiin yhdistyksiin voi tutustua parhaiten ottamalla yhteyttä henkilöihin, jotka ovat mukana ko. yhdistyksen toimintaa järjestämässä, tai kyselemällä niiltä, jotka ovat osallistuneet yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin.

Hyvin ja aktiivisesti toimiviin yhdistyksiin voi tutusta nykypäivänä myös netissä.

Vaasassa on useitakin yli 100 vuotta toimineita yhdistyksiä. Jotain merkittävää ne ovat tehneet ja tekevät, koska ne ”porskuttavat eteenpäin edelleen”.

Tässä kirjoitussarjassa esittelen näitä ”timantteja”. Nyt on vuorossa Ostrobotnia Australis. Perustettu 29.1.1924.

Lainaus sivulta

https://www.oa.fi/startsida/ 

 



Ostrobothnia Australis r.f.

Ostrobothnia Australis r.f. (OA) är en av Finlands äldsta naturvetenskapliga föreningar grundad 1924. Föreningens hemort är Vasa men vi är verksamma i hela svenska Österbotten. Ostrobothnia Australis är latin för "Södra Österbotten".

Vill du bekanta dig med Ostrobothnia Australis gör du det lättast genom att klicka på någon av länkarna ovanför.

 

OA fyller 100 år 2024!

På vår webbsida kan du läsa mer om jubileumsårets program och även titta på och dela med dig av dina bilder. Läs även mer om Svensk-Österbottniska Samfundets naturvetenskapliga utlysning nedan, samt på SÖS egna webbsidor.

 

En itse ole tämän yllä esitellyn yhdistyksen jäsen, mutta joihinkin tapahtumiin olen vuosien varrella osallistunut.

Vaimoni kanssa haluamme toivottaa 100 vuotiaalle yhdistykselle onnea ja menestystä jatkossa!

Marja-Liisa Kaski ja Aimo Nyberg

 

PS.

Olisi mielenkiintoista yrittää selvittää, tehdä luettelo Vaasan kaikista yli 100 vuotta toimineista yhdistyksistä. Onkohan kukaan tällaista listaa jo aikaisemmin tehnyt?

Jos Sinä olet mukana yli 100 vuotta toimineessa yhdistyksessä, tai tiedät tällaisia yhdistyksiä, toivoisin saavani niistä vinkkejä. Ketkä ovat näiden yhdistysten tämänhetkiset puheenjohtajat/ sihteerit jne., onko yhdistyksellä nettisivut, some käytössä jne.  

Yhdistystoiminta nykypäivänä ei ole enää ns. entisellään. Olemme keskellä suuria muutoksia. Viime vuodet ovat ajaneet useat yhdistykset ahdinkoon, uusia toimijoita kun ei tahdo löytyä. Yhdistysbyrokratian pyörittäminen koetaan raskaaksi, jopa turhaksi. Toisaalta uudenlaisia toimintatapojakin on löydetty – asioiden puolustaminen, tavoitteiden eteenpäin viemiseen on löytynyt uusiakin keinoja mm. sosiaalisen median avulla.

Arvoisat vaasalaiset yhdistystoimijat!

Tämä blogi on kaikille avoin foorumi kertoa, esitellä sanoin ja kuvin millaista yhdistystoimintaa Vaasassa on. Ajankohtaisten tapahtumien mainostamiseen tämä sivusto ei oikein sovellu, mutta yleisesittelyt ovat tervetulleita. Julkaistavaksi haluttavat kirjoitukset ja kuvat lähetetään allekirjoittaneelle. Tarvittaessa autan myös vanhojen valokuvien skannauksessa ym.

Aimo Nyberg

Vaasaennenjanyt -sivuston ylläpitäjä
aimonyberg(at)gmail.com

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...