torstai 27. lokakuuta 2011

On se korkea!

Merventon tuulivoimalaa pystytetään parhaillaan Sundomiin, Öjenin metsään. Sinne se näyttää nousevan, aivan aikataulun mukaisesti. Sijainti on tuulisella mäellä, eli todennäköisesti se on saatu rakentaa erinomaiselle paikalle. Jättikokoinen koevoimala näkyy kaupunkiin saakka. Ei kuitenkaan keskikaupungin kaduille, mutta kerrostalojen ylimmistä ikkunoista sitä voi katsella. Pystytys eteni tänään sateisessa säässä. Kyse on todellakin teollisen mittakaavan tuulivoimalasta. Jo nyt ollaan huomattavasti horisontin yläpuolella, vaikka konehuone eli naselli ja pyörivät lavat vielä puuttuvatkin.

Mervento OY:n ja EPV Tuulivoima OY:n yhteinen hanke on tarkoitus saada käyttöön vuodenvaihteessa. Tuulivoimalan omistusta ja käyttöä varten on perustettu osakeyhtiö Wasa Wind Oy. Tavoitteena tällä tuulivoimalalla on 3,6 megawatin sähköteho, mikä vastaa noin 600 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista sähkönkulutusta Suomen olosuhteissa.

Vaasan vesitorni on noin 49 m korkea. Tämän päivän Vasabladet esitti grafiikkapiirroksena Sundomin tuulivoimalan ja vesitornin korkeussuhteita. Tässä sama idea kuvamanipulaationa, valokuvan otin tänään viiden jälkeen, tuulivoimalan kuva löytyi netistä.


Kuvamanipulaatio Aimo Nyberg.

Vaikka kuva ei ole täysin mittatarkka, saa siitä kuitenkin hyvän kuvan, miten valtavasta tuulivoimalasta nyt on kyse. Kaupunkialueella tämä ei mitä ilmeisimmin voisi tulla kyseeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...