keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Tammipihan tammetTammipihassa Vaasan keskustassa kasvaa tietenkin tammi, kaksikin, vuosisatoja vanhoja tammipuita. Ja siinä ne pysyvät, nykyisellä kasvuaukiollaan, todennäköisesti pitempään kuin yksikään nykyinen vaasalainen kaupunkimme katuja tallustelee.
Nimi Tammipiha otettiin käyttöön 80-luvulla sen jälkeen, kun silloisen Vaasan ympäristöseuran puheenjohtajan Marja-Liisa Kasken kaudella oli käyty menestyksekäs viivytystaistelu ko. puiden kaatamista vastaan, ja suojelupäätösten jälkeen rakennussuunnitelmia muutettiin antamaan tilaa näille arvokkaille puuvanhuksille.
Tammet puhkeavat taas tänä keväänä lehteen, ja ovat nykyään ohikulkijoille itsestäänselvyys, tuovat vihreyttä ja valoisuutta kaupunkikuvaan, suovat mahdollisuuden jopa hetkeksi pysähtyä istumaan puiden varjoon, ja katsella siinä rauhassa ihmisten ja maailman kiireitä.
Tammipiha on yksi esimerkki onnistuneesta yhdistysten ja yksittäisten ihmisten tekemästä suojelutyöstä ja kaupunkikuvaan vaikuttamisesta.

Tänä päivänäkin tällaista työtä tarvitaan.Osaatko arvioida mikä on suuremman tammen ympärysmitta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...