TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
lauantai 1. huhtikuuta 2017

Voisiko olla?

Eilen käydessäni Tammisaaressa minulle tutussa Antikvariaatissa, (Ung Fil, Knipansvägen 1), tämä taulu ns. pomppasi silmääni. Ei voi olla totta? Tuonhan täytyy olla Vaasasta! Mutta kenen tekemä, ja miltä ajalta?


Kuva: AN. 1.4. 2017. Löytö Etelä-Suomalaisesta antikvariaatista! Olisikohan R. Selkäinahon öljymaalaus?

Teos on maalattu yllättävän tarkasti, siveltimen vedot ovat kuitenkin rentoja, ja kuvaavat hyvin menneen ajan tunnelmaa. Entisen Tullipakkahuoneen edustalla on vielä Vaasan Sisäsatama. Aluksia on laiturissa useampikin. Myös taulun kehys on tyypillinen Reino Selkäinahon töille.

Sain ostettua maalauksen hyvin edullisesti 50 eurolla. Hintataso on yleensä huomattavasti korkeampi. Antikvariaatin pitäjä, Fältin Marci, on minulle ennestään tuttu jo oppikouluajoilta. Hän oli hyvin mielissään, kun teos pääsee ns. kotiin Vaasaan. Hänelle taulu oli tullut erään perikunnan jäämistön mukana. Yhteyksistä Vaasan ei hänellä ollut tietoa.

Vaasassa on monia, joilla on Selkäinahon töitä kotonaan. Teille, ja tietenkin kaikille muillekin kiinnostuneille esittelen mielelläni tätä löytöä, ja kaupoistakin voidaan toki myös neuvotella. Jos siis tämä kiinnostaa, soita minulle, tai tule käymään, tarjoan asiasta kiinnostuneille myös kahvit!
Tänään 1.4. klo 14 – 16. Osoite on Raastuvankatu 57. Ovikoodin takia soita 050 3308540 / Aimo

Aimo Nyberg, eläkkeellä oleva kuvisope