TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
keskiviikko 18. tammikuuta 2017

3 x draamasaliin!

Viikolla 4, eli ensi viikolla iltaisin ma – ke on odotettavissa aikamoista kiirettä. Ainakin näin kansalaisaktivismin näkökulmasta katsoen.

Itse haluan uskoa kansalaisvaikuttamiseen, mielellään erilaisten hankkeiden alkumetreiltä asti. Aktiivinen kiinnostus oman lähiympäristöönsä, oman asiantuntemuksen, kokemusten tuominen yhteiseen käyttöön, on erinomainen asia. Tavallisten ihmisten kuulluksi tulemisen tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa.

Ns. ruohonjuuritason demokratia on tätä päivää, ja varmasti myös tulevaisuuden toimintamalli paremman kotiseudun ja maailman aikaan saamiseksi.

Osallistutan siis meille tarjottuihin mahdollisuuksiin, - eikä jätetä asioiden valmistelua pelkästään poliitikoille ja virkamiehille. Taloudellista valtaa käyttävät ovat joka tapauksessa aina omia etujaan ajamassa, se on nähty joka paikassa. Olkaamme siis mekin aktiivisia! Yhdessä - tillsammns.

Maanantaina:
23.1.2017 klo 17–19.30, Draama-sali, pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, Vaasa

Kalarannan kilpailun voittaneet Smakkompanietin Michael Björklund ja Johanna Stenback esittelevät voittanutta ehdotustaan ja kertovat, millaista toimintaa Kalarantaan on luvassa.
Tämän jälkeen Vaasan kaupungin kaavoitus kertoo Kalarannan kaavatyön etenemisestä.
Molempien osioiden yhteyteen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Lue lisää
https://www.vaasa.fi/tiedote/kaavoitus-ja-smakkompaniet-esittelevat-kalarannan-tulevaisuutta-yleisolle


Tiistaina:
24.1.2017 klo 17 alkaen, Draama-sali, pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, Vaasa

Vaasan satamatie keskustelutilaisuus – Diskussionstillfällen om Vasa hamnväg.
Yleisötilaisuus: Arviointiselostusta koskevat kaikille avoimet yleisötilaisuudet pidetään maanantaina 23.1.2017 klo 17.00 Mustasaaressa Sulvan koulun ruokasalissa, Urheilukuja 3, 65450 Sulva ja tiistaina 24.1.2017 klo 17.00 Vaasan kaupunginkirjaston Draama-salissa, Kirjastonkatu 13.
Mielipiteen esittäminen: Arviointiselostuksesta voi esittää kirjallisia mielipiteitä ja lausuntoja viimeistään 14.3.2017 klo 16.15 mennessä.

Lue lisää
http://www.ymparisto.fi/vaasansatamatieYVA

Seuraa myös keskustelua
https://www.facebook.com/hamnvagen


Keskiviikkona: 
25.1.2107 klo 18-20, Draama-sali, pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, Vaasa

Palosaaren salmen alue, Rahkola-Varisselän puisto (ak1081) 

Lue lisää

https://www.vaasa.fi/kuulutukset/palosaaren-salmen-alueen-asemakaavaehdotus-nahtavilla

HUOM! Palosaaren alueen suunnitelmia voi myös kommentoida netissä!

Tähän alle laittamani kuvituskuvat eivät liity edellä oleviin tilaisuuksiin mitenkään.
Kuvat: AN. Näkymiä luontoretkeltä Öjenin metsässä loppiaisena 6.1.2017. Kaikella on aikansa, - maailma muuttuu joka päivä. ”Paremmaksi maailma muuttuu, vaan hyväksi ei milloinkaan”.

Ehkä on niin, että oman elämän mielekkyyttä lisää tunne siitä, että voi joltain pieneltä osin vaikuttaa lähellä olevaan elinympäristöönsä, sen laatuun ja toimintoihin. Yhdessä muiden kanssa.

Aimo Nyberg