TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
maanantai 19. syyskuuta 2016

Pohjanmaan kautta
Kuvat: AN, 19.9.2016. Vaskiluodon rataa laitetaan uuteen uskoon!
Vaikka Kuntsin modernin taiteen museon edessä näyttäisi nyt siltä, että poistettavien ratapölkkyjen ja kiskojen tilalle ollaan tekemässä kaksoisraidetta, niin näin ei taida kuitenkaan oikeasti olla?

Kaupunginvaltuutettu Heimo Hokkasen (KD) edellisessä valtuuston kokouksessa 5.9. -16 tekemä ehdotus rataosuuden sähköistämiseksi myös Vaasan rautatieasemalta Vaskiluotoon asti on mitä kannatettavin. Juuri tällaista asennetta Vaasan kehittämiseksi tarvitaan!


Ajattelin tässä kirjoituksessani käsitellä tuttua sanontaa, ja sen herättämiä mielikuvia.

Mitä tämä sanonta Sinulle tarkoittaa?

POHJANMAAN KAUTTA

1. Jääkärien lähtöä Saksaan koulutukseen, ja paluuta Suomeen

2. (Alkoholipitoisen) juoman juomista koko annos (lasi, pullo, tuoppi tms.) kerralla tyhjäksi.

3. Matkailua, tutustumista kotimaan nähtävyyksiin erityisesti Länsi-Suomessa.

4. Suomen yhteydenpitoa länteen, erityisesti Ruotsiin ja pohjoismaihin, laajemminkin koko länsimaiseen elämäntapaan.

5. Kenties vielä jotain aivan muuta?

Veikkaan että, jos tehdään tästä gallupkysely, niin kohta kaksi on tuttu useimmille, jopa koko Suomessa.
Muutkin merkitykset kyllä avautuvat asioihin perehtymisen myötä.
Tämä monimerkityksellinen sanonta kannattaa mielestäni nostaa esiin Suomen 100-v. juhlavuoden merkeissä! Tämän vuoden puolella jo, ja sitten varsinaisena juhlavuonna, näkyvästi ja kuuluvasti. Mainonnan keinoin, ja tuomalla rohkeasti esille asiallista faktatietoa koko Pohjanmaan ja erityisesti vaasalaisten merkityksestä Suomen itsenäistymiselle.


Jääkäripatsas Vaskiluodon sillankupeessa Vaasanpuistikon alussa on konservoitu tänä kesänä, ja on siis valmiina vastaanottamaan Suomen 100-v. juhlavuoden.- Jääkäreistä lisää täältä
http://www.jp27.fi/

 - juomaperinteistä lisää täältä
http://www.savonsanomat.fi/kulttuuri/kirjat/Marskin-ryyppy-Juomakulttuuria-Ven%C3%A4j%C3%A4n-hovista-Mikkelin-p%C3%A4%C3%A4majaan/486725

 - matkailusta pohjanmaalla lisää täällä
http://www.pohjanmaankautta.fi/pohjanmaa-tutuksi/

 - kartta kertoo hyvin Pohjanmaan aseman Suomessa ja koko Pohjolassa http://midwayalignment.eu/fi/

19.9. 2016. Midway Alignment of the Bothnian Corridor -hanke on voittanut kansainvälisen Sail of Papenburg -palkinnon. Palkinnon jakaa vuosittain Euroopan raja-alueiden liitto (AEBR) kannustaakseen rajat ylittävään yhteistyöhön. Ensimmäinen Sail of Papenburg -palkinto myönnettiin vuonna 2002. Kilpailun voittajan tulee osoittaa esimerkillistä yhteistoimintaa kansainvälisellä tasolla. Vuoden 2016 palkinto ojennetaan Midway Alignment of the Bothnian Corridor -hankkeelle perjantaina Tšekin Liberecissä.
Hankkeen ilmoitti mukaan kilpailuun Pohjanmaan liitto yhteistyössä Merenkurkun neuvoston kanssa.


POHJAMAAN KAUTTA tarkoittaa kenties vielä jotain aivan muuta?

Jos sinulla on juttuja, hyviä omia tarinoita, tai  johonkin ylläolevaan teemaan liittyvää, niin laita minulle tulemaan s-postia, osoitteeseen aimonyberg(a)gmail.com
Julkaisen juttusi mielellään omalla nimelläsi, tai nimimerkillä, jos niin haluat (yhteystiedot tulee kuitenkin minulle toimittaa).
Kirjoituksista ei makseta korvausta, - palkkana on vain jakamisen ilo!

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg