TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
tiistai 23. elokuuta 2016

Esityslistalla

Asukasyhdistyksemme syyskausi aloitetaan hallituksen kokouksella ke 24.8. klo 16.

Ennen kokousta käymme Nandor Mikolan museossa, jossa on parhaillaan hallituksemme jäsenen Asko Halmeen veistosten näyttely. Ko. näyttelytilassa toiminta loppuu kokonaan tämän näyttelyn jälkeen syyskuussa.
http://www.nandormikola.fi/

Kokouksemme aiheena ovat syksyn toiminnan suunnittelu, ja mm. lausunnot ajankohtaisista kaupungin kaavoituksen kohteista.

Katso kaupungin kaavoituksen sivulta
http://www.vaasa.fi/node/1581

a) Keskussairaalan, Hietalahden villan ja Bragen alue (ak989), 12.9. mennessä
b) Evangeliska folkhögskolan, 16.9. mennessä.

Asukasyhdistykset ovat oman alueensa virallisia lausunnonantajia, yhtenä tahona monien muiden joukossa. Asioihin perehtyminen ei ole ihan helppoa. Mielenkiintoista kylläkin.

Esim. nyt ajankohtainen asia, VKS:n ja sen ympäristön tulevaisuuden suunnitelmat, tulevat toteutuessaan tuomaan suuria muutoksia alueelle. Tarpeellisia ja toivottuja parannuksia palveluihin. Ratkaisujen tulee olla toimivia, ja alueen muut toiminnat, mm. nykyiset alueella asuvat huomioivaa.

Tehtäviä muutoksia tulee katsoa tieratkaisujen osalta, myös parkkialueita tulee lisää, arvokkaan ranta-alueen kannaltakin asioita on arviotava jne. Nykyinen pesäpallostadion on siirtymässä pois toiseen paikkaan, tätä moni vastustaa. Alueen kaavoituksella varaudutaan mahdollisiin tulevien vuosikymmenten lisärakentamistarpeisiin. Sote, missä muodossa se sitten toteutuukaan, on valtavien rahasummien asia, ja siis monien poliittisten vaikuttajien intohimoinen vaikuttamisen kohde. Poliittisilla päättäjillämme on todella isoja kysymyksiä ratkaistavina.


Kuva: AN. 11.6.2016. Vaasan keskussairaala VKS:n päärakennus saanee jatkossakin uusia rakennuksia ympärilleen.


Kuva: AN 10.7.2016. Tämä näkymä avautuu VKS:n silmäpolilta kaupunkiin päin. Ikkunanäkymä on varmaankin toiminut monelle potilaalle ”helpotuksen lähteenä”, josta on todettu: "Hyvänen aika, - minähän näen!" Omakohtaistakin kokemusta on!

Kuvat ja tekstin koonti: Aimo Nyberg