TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Jalkapallostadion tulee

Nykyisen (tämän hallituskauden) Suomen tauti, eli tehtyjen päätösten edestakainen vatvominen, sovittujen asioiden siirtäminen epämääräiseen tulevaisuuteen, ei missään nimessä saa tarttua tänne Vaasaan.

Poliittisilla päättäjillä on valta ja vastuu siitä, että tehdyt linjaukset on mahdollista toteuttaa. Vaasan kaupunginhallituksen eilinen päätös esittää valtuustolle Hietalahden jalkapallostadionin rakentaminen sovitun aikataulun mukaan, on oikea.

Pj. Seppo Rapon johdolla tehty yksimielinen päätös saanee myös valtuustossa myötämielisen vastaanoton. Tulevat eduskuntavaalitkin voivat vaikuttaa asiaan. Uuden jalkapallostadionhankkeen vahvana puolestapuhujana tunnettu valtuuston pj. Joakim Strand tekee uskoakseni kaiken voitavan hankkeen etenemisen puolesta.

Jalkapalloilu on merkittävä osa vaasalaista identiteettiä. Näin on ollut jo hyvin pitkään ja varmasti näin tulee olemaankin myös seuraavat vuosikymmenet.

Hyvä näin. Vaikka kyse on jopa yli kymmenestä miljoonista, ja kaupungin todellisista säästötarpeista, ei mihinkään paniikkireaktioihin ole syytä. Keskusteluja asian tiimoilta varmaan jatketaan, perusteltuja mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin kannattaa toki aina kuunnella.

Se, että päättäjät pystyvät yhteistyöhön, ja ottavat kokonaisvastuun kaupungin erialojen eteenpäin viemisestä, on erinomainen asia. Vaasalla on mennyt kohtuullisen hyvin jo pitkään. Luovuttamisen tai periksi antamisen tielle lähtemiselle ei nyt ole mitään syytä.


Suuri osa meistä vaasalaisista nauttii jalkapallosta, harrastamalla itse tai katsomon puolella.

Teksti ja kuva: Aimo Nyberg