maanantai 22. heinäkuuta 2024

Mikkelinsaarilla, Punakareilla vuonna 2009

 

Hei Aimo,

 

Provosoit blogissasi lukijoita kertomaan veneilyharrastuksistaan tai kokemuksistaan. Tiedän, että en ole ollenkaan oikea henkilö tähän tarkoitukseen, koska veneilyharrastuksemme jäi pienimuotoiseksi ja aika lyhytkestoiseksi, mutta tartunpa silti haasteeseen.

Harrastimme veneilyä vuodesta 2009 alkaen vajaan 10 vuoden aikana. Aloitus tapahtui siis varsin myöhään, eläkkeelle siirtymiseni aikoihin. Ajatus oli pitkään ollut mielessä, mutta eri syyt viivästyttivät aloitusta: työtehtävät, vuosittaiset 2–3 pitkää ulkomaanmatkaa jne. Veneen hankintaan päädyimme lopulta poikiamme ajatellen. He olivat veneilleet ahkerasti kaveriporukoissa ja ajattelimme, että oma venekin voisi olla heidän käytössään. Hankimme uudehkon Bella 703 uppoumarunkoisen veneen, jossa oli mm. suhteellisen hyvät makuutilat ja keittomahdollisuudet. Venetyypin mukaisesti 7-metrisen veneen nopeus oli vain 7 solmua.

Alkuun käyttöä oli varsin runsaastikin. Ullan kanssa tyydyimme päivämatkoihin lähisaaristossa, kohteita löytyi riittävästi silläkin periaatteella. Poikien perheen perustamiset ja nuoremman muutto Etelä-Suomeen muuttivat kuitenkin tilannetta muutaman vuoden päästä ratkaisevasti. Käyttö jäi yhä enemmän meidän varaamme. Iän mukana veneestä alkoi tulla lisääntyvästi rasitusta. Vesille laskuihin ja maalle nostoihin sekä keväisiin ja syksyisiin huoltotoimenpiteisiin tarvitsimme edelleen poikiemme apua. Moniin saariston kiinnostaviin kohteisiin piti rantautua ilman laituria. Tämä alkoi käydä ikäihmisille hankalaksi. Niin miellyttäviä kuin onnistuneet veneretket olivatkin, päätimme kuitenkin verrattain lyhyen veneilykautemme jälkeen luopua siitä. Olisi pitänyt aloittaa aikaisemmin nuoremmalla iällä.

 

Tästä aloittamisesta muistutuksena Pentti Ruotsalan ohje pian Vaasaan tulomme jälkeen. Melkeinpä ensi kertaa tavatessamme Pentti kysyi minulta: "Oletko ja hankkinut veneen?" Kun kerroin, että venettä ei ole, niin Pena jatkoi: "Sinulla on vuosi aikaa hankkia vene tai muuttaa muualle". Yli 20 vuotta siihen hankintaan kuitenkin meni.

 

Päivämatka Mikkelinsaarille taisi olla etäisin kohde, jossa Ullan kanssa kahdestaan kävimme. Kyseessä oli vuosi 2009. Kuvat ovat noilta upeilta kivikkoisilta saarilta, pari kuvaa matkan varrella olevilta Punakareilta. Veneemme on kuvattu Kynsiluodon rannalta (siihen aikaan rantautuminen sinne oli aika hankalaa), vanhempi ja nuorempi kippari ovat matkalla sinne (vuosi 2010).

 

Terveisin  iv (Ilkka Virtanen)





























Veneemme on kuvattu Kynsiluodon rannalta. Veneen vanhempi ja nuorempi kippari
(vuosi 2010).



Kiitos Ilkka tästä aivan mahtavasta veneilyharrastus muistosta ja kuvien jakamisesta!

Sivuston ylläpito, Aimo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...