maanantai 8. heinäkuuta 2024

Pienten asioiden ihmettelyä 4

 


  

Vaasan keskussairaalan alue
 
 

Rantakatu 30, Hietalahdenkadun kulma

 
 
 

 

Hartmanintalo Hovioikeudenpuistikko

Kuvat AN, heinäkuu 2024

 

- On meillä Vaasassa melkoinen sairaala-alue - aakkoset osoitteeina on kohta loppuun käytetty! Kiitollinenhan tässä saa olla, että iso sairaala on omassa kaupungissa. 

- Rakennusten korottaminen, täydennysrakentaminen on yksi tapa jatkaa kohteen elinkaarta vuosikymmenillä. Onnistuneitakin esimerkkejä Vaasasta löytyy. Ihan mihin tahansa lisäkerroksia ei mielestäni kuitenkaan sovi tehdä. 

- Erityisesti Vaasan keskustassa on niin komeita arvorakennuksia, että niitä on aika ajoin restauroitava suurella kunnioituksella. Esim. Hartmanin talo on arkkitehtooninen taideteos, jota kannattaa katsella "huuli pyöreänä" ja ihmetellä miten tuo 1910-luvulla onnistuttiin Vaasaan toteuttamaan. Alimmaisessa kuvassa on peilikuvia viereisen uudemman rakennuksen lasi-ikkunoissa.

Tämä pienten asioiden ihmettyä kirjoitussarja on kaupunkiävelyllä kuvaamieni satunnaisten valokuvien "selittelyä", lähinnä itselleni, mutta sopinevat tänne blogiinkin.  


Aimo Nyberg

Kaupunki- ja luontokuvaaja

aimonyberg(at)gmail.com



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...