lauantai 28. lokakuuta 2017

Vaasan patsaat ja puistot Wikipediaan - NYT



Kuva: AN 27.10.2017 Eilinen sää oli tällainen, - syksy ja talvi ottivat mittaa toisistaan.

Tänäänkään ei ole mikään paras mahdollinen keli lähteä KUVASAFARILLE, eli bongailemaan Vaasan patsaita, muistomerkkejä, muistolaattoja. Näin kuitenkin on tänään tarkoitus tehdä.

Myös Vaasan puistoja on tarkoitus ainakin kartoittaa, ja kenties kuvatakin. Lehdettömät puut ovat omalla tavallaan haaste kuvaajille, mutta voihan ajatella niinkin, että nyt näkyvät myös rakennukset ym. kaupunkikuva paremmin kuin keskikesällä.

Saamme tänään Vaasaan vierailulle viikonlopuksi Suomen Wikimedian pj:n Heikki Kastemaan ja muutamia muitakin wikipediaan kirjoittavia aktiiveja. Aloitamme Pohjanmaan museon kahvilassa klo 12. Toivotaan, että Helsingistä ja Tampereelta tulevien matka sujuu ongelmitta.

Vaasan patsaat ja puistot Wikipediaan

Wikimedia Suomi järjestää kuvaussafarin ja koulutustilaisuuden Vaasassa lauantaina 28. ja sunnuntaina 29.10.2017. Tilaisuuden tavoitteena on kuvata ja kartoittaa Vaasan julkisia taideteoksia ja muistomerkkejä ja muistolaattoja
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Vaasan_julkisista_taideteoksista_ja_muistomerkeistä 

sekä Luetteloa Vaasan puistoista.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Vaasan_puistoista

Wikipedian Luettelo Vaasan julkisista taideteoksista ja muistolaatoista on osa valtakunnallista Wikiprojektia Suomen julkiset taideteokset ja muistomerkit Wikipediaan .
https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikiprojekti:Suomen_julkiset_taideteokset_ja_muistomerkit_Wikipediaan

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille Vaasan julkisista taideteoksista, muistomerkeistä, muistolaatoista ja puistoista kiinnostuneille ja niille, joilla on halukkuutta lisätä tietoja ja kuvia niistä Wikipediaan.

Osallistuminen ei edellytä kokemusta Wikipedian muokkaamisesta. Kannettava tietokone olisi hyvä olla, kun kuvia ladataan ja kirjataan. Kännykkäkamera riittää valokuvaamiseen. Tapahtuma on kaikille ilmainen.

...

Sinäkin luultavasti käytät wikipediaa

Tätä ilmaista palvelua saa käyttää jokainen, totta kai.

Oletko milloinkaan ajatellut sitä, että joidenkin pitää kirjoittaa näitä wikipedian artikkeleita, kerätä faktoja, järjestellä asiat selkeästi ja asiallisesti luettaviksi jutuiksi, lähdeviitteineen ym. Samoin kuvia on wikipediaan saatu melkoiset määrät.

Suomenkielinenkin Wikimedia alkaa olla jo melkoisissa mitoissa!

Wikipedian käyttäjänä myös Sinä olet tervetullut tämän maailmanlaajuisen projektin tekijäksi, - kirjoittajana, kuvaajana.

Katso ja kuuntele miten Suomen wikimedian pj. Heikki Kastemaa perustelee omaa mukana oloaan!

https://www.youtube.com/watch?v=HLrB-hC4stA

Suomenkielinen Wikipedia sai alkunsa 2002 ja nykyään tuolla Suomen neljänneksi suosituimmalla nettisivulla on jo yli 400 000 artikkelia! Katso viikon videosta lisää suomenkielisen Wikipedian kehityksestä Wikimedia Suomi ry:n puheenjohtajan Heikki Kastemaan kertomana. Videon aineisto: Mediamuseo Rupriikki


Vaasan viikonlopun kuvasafarin järjestää Wikimedia Suomi,
Tapahtumassa mukana: Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n Vaasa ennen ja nyt blogi

http://vaasaennenjanyt.blogspot.fi/

RojektiX= fb-sivu

https://www.facebook.com/rojektixon/


Kuva ja teksti: Aimo Nyberg

RAUHANPUU /Lionjärjestö



Laatta on paljastettu 28. lokakuuta 1981

Osoite: Hovioikeudenpuisto, Vaasanpuistikon lähellä (Jääkäaripatsas vieressä)

 


Kuva: AN, 27.7.2014


Kuva: AN, 13.8. 2011


Lainaus: Kalevi Paakki, Vaasan patsaat ja muistomerkit, korkokuvat ja muistolaatat, Vaasan kaupunki / päivitetty versio 2008.

Rauhanpuu Hovioikeudenpuistossa 

Kansainvälisen Lionsjärjestön Rauhanpuu istutettiin Hovioikeudenpuistoon 28.10. 1981. 

Tammen istutti Kaoru Murakami, joka oli tuolloin Lionjärjestön kansainvälinen presidentti. Häntä avustivat liiton puheenjohtaja Rauno Laitinen ja kansainvälinen johtaja Aimo Viitala (LionsClub Vaasa-meri). 

Messinkinen muistolaatta on kiinnitetty tammen edessä olevaan kiveen. Murakamin istuttama tammi oli ensimmäinen rauhanpuu, jonka hän istutti Suomessa. hänen ohjelmassaan olikin kautta maailman istuttaa rauhanpuu missä ikinä hän vierailisi. 

Lainaus päättyy

Tutustu: Lions Club Vaasa-Meri

http://www.e-clubhouse.org/sites/vaasameri/

 



Kuva: AN

HUOM! OBS!

Hyvät ystävät!

Tätä Vaasan patsas/muistomerkki - hanketta voit seurata myös facebookissa!

Halutessasi voit olla mukana tietojen etsimisessä, täydentämisessä, ja voit auttaa myös uusien kuvien ottamisessa, vanhojen löytämisessä. Kaikenlainen jakaminen on tätä päivää!

Kommentoi / aloita, osallistu keskusteluun aiheesta Rauhanpuu hovioikeudenpuistossa netissä osoitteessa

TÄÄLLÄ

Tutustu ja tykkää myös koko rojektin sivusta

https://www.facebook.com/rojektixon/

Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg
Rojekti X=:n inspiraattori, eläkkeellä oleva kuvisope

aimonyberg(at)gmail.com

Tätä sivua on päivitetty 12.11.2022

perjantai 27. lokakuuta 2017

REINO IGNATIUS -pronssireliefi


Reino Ignatius -reliefi on paljastettu 27. lokakuuta 1989

Osoite: Saaristokatu 1, Vaskiluoto

Tekijä: kuvanveistäjä Raimo Heino

 

Viimeisin sivuston päivitys: 8.5.2024 


Saaristotie 1 vuonna 2017

 

 




Kuvat: AN, 24.10.2017. Osoitteessa Saaristonkatu 1 löytyy idyllisestä pihamaisemasta tämä näköisreliefi.


Tällä lehtileikkeellä on hyvä aloittaa  henkilöesittely

 


 

Dipl.insinööri Reino Ignatius

50-vuotias, 2.3.1963

Dipl.insinööri Reino ignatius täyttää tänään Vaasassa 50 vuotta. Hän on syntynyt Tyrvännössä, tullut ylioppilaaksi Helsingin suomalaisesta yhteiskoulusta ja valmistunut diploomi-insinööriksi teknillisestä korkeakoulusta 1938. Myöhemmin sotien jälkeen hän täydensi opintojaan suorittamalla mm. työntutkimuskurssin 1946, työnjohto-opiston insinöörikurssin 1947 sekä tekemällä matkan Hollantiin 1948. Vuonna 1937 ins. Ignatius toimi teknillisessä korkeakoulussa analyyttisen kemian assistenttina ja vuosina 1938–1939 hän oli T:mi M Havulinnan kemistinä. Suomen sokeri Oy:n Vaasan tehtaitten kemistiksi hän tuli 1939, nimitettiin käyttöinsinööriksi 1943. Teknilliseksi apulaisjohtajaksi 1946 sekä isännöitsijäksi ja teknilliseksi johtajaksi 1951.

Vuosien varrella on ins. Ignatius ollut Vaasassa monella tavalla mukana teknillisen ammattikoulutuksen kehittämisessä. Vuonna 1944 hän toimi aluksi Vaasan teknillisessä koulussa kemian tuntiopettajana ja oli sitten sodan jälkivaiheessa 1944–1946 pikakoulutustoiminnan täkäläisenä paikallispäällikönä. Hän oli myös Vaasan ammattioppilaitoksen johtokunnan puheenjohtajana 1944–1948. Ins. Ignatiuksen omaa alaa sivuavista luottamustoimista mainittakoon lisäksi puheenjohtajan tehtävät Vaasan rakennustoimikunnassa 1946–1950 sekä kymmenvuotiskausi 1943–1953 Vaasan Teknillisen Seuran puheenjohtajana. nykyisin hän on mm. Vaasan kaupunginsatamalautakunnan puheenjohtaja ja Vaasan ammattivalinnanohjauksen neuvottelukunnan varapuheenjohtaja.

Dipl.ins. Ignatius on monien harrastusten mies. Hän on mm. Vaasan Kauppakamarin, Kauppaseuran ja Rotaryklubin aktiivinen jäsen – viimemainitun klubin presidenttinä hän oli 1955–1956. Jo opiskeluaikoinaan hän lauloi YL:ssä ja Polyteknikkojen Kuorossa … (Vaasa -lehden teksti jatkuu)

 

Tältä Vaskiluodon Saaristotiellä näyttää toukokuussa 2024

 


 




Kuvat: AN 8.5.2024 

Vaskiluodon Saaristotie 1:ssä oleva Reino Ignatiuksen reliefi on kauniilla entisen sokeritehtaan alueella. Tälle entiselle ajalle kontrastin luo lähelle viime vuosina rakennettu uusi enrginen Wärtsilän tutkimus ja tuotantolaitos. Kokonaisuus on hieno esimerkki ennen ja nyt kohteesta! Vanhaa säilytetään, pidetään kunnossa ja uuden ajan vaatimusten tuomat massiivisetkin ratkaisut saadaan sopimaan kokonaisuuteen. Vaskiluoto on viimeisten vuosien aikana muuttunut paljon. Kaikki entinen ei tietenkään säily - nostalgikoille löytyy tästä huolimatta paljon katsottavaa, ihmeteltävää alueelta.
Reino Ignatius halusi luoda kauneutta alueelle. Siinä hän onnistui mielestäni oikein hyvin - ja on tässäkin mielessä muistomerkkinsä ansainnut! 


Perusfaktat 

Lainaus: Kalevi Paakki, Vaasan patsaat ja muistomerkit, korkokuvat ja muistolaatat, Vaasan kaupunki / päivitetty versio 2008.

  
Reino Ignatius-pronssireliefi 

Pronssireliefi sijaitsee Saaristokadun varrella Vaskiluodossa. 

Reliefin tekijä on kuvanveistäjä Raimo Heino. 

Pronssireliefi on kiinnitetty suuren luonnonkiveen, joka on Ignatiuksen entisen asuintalon lähellä Ignatiuksen puistossa. Kiven korkeus on noin 1,2 m. ja julkisivun leveys noin metri. Kiven takaosa on noin kaksi metriä pitkä. 

Laatan koko on 49 cm korkeus ja leveys 33 cm. Laatta on osittain upotettu luonnonkiveen. Reliefissä on latinankielinen teksti: 

Hic habitabat Reino Ignatius
qui amoenitatem loci creavit
MDCCCCLI  MDCCCCLXXVII 


Täällä asui Reino Ignatius joka loi paikan kauneuden 1951 -1977 

Reliefi paljastettiin ja luovutettiin Vaasan kaupungille 27.10. 1989. 

Taustatietoja 

Diplomi-insinööri Reino Ignatius toimi hyvin pitkään Suomen Sokerin Vaasan tehtaiden johtajana. Hänen aikanaan Sokerin tehdas- ja asuinalueen miljöötä kaunistettiin lukuisilla istutuksilla. Omaiset ja ystävät halusivat kunnioittaa Ignatiuksen elämäntyötä, josta voidaan edelleen nauttia, vaikka sokeritehdasta ei enää olekaan. 

Vaasan kaupungille reliefin luovutti Ignatiuksen tytär, taidegraafikko Elina Luukkanen ja lahjoituksen vastanotti kaupunginjohtaja Martti Ursin. 

Sokerin alueella Vaskiluodossa on poikkeuksellisen runsas kasvivalikoima ja edelleen näkyy, että ympäristön kauneus on ollut Ignatiukselle harrastus ja sydämen asia. 

Reliefi valmistui Ignatiuksen 75-vuotisjuhlaksi vuonna 1988.

Lainaus päättyy



Tuntematon Reino Ignatius

Kemisti diplomi-insinööri Reino Ignatius palveli 40 vuotta vaaslaista sokerithdasta.

"Mittavan päivätyön sokeriteollisuudessa tehnyt diplomi-insinööri Reino Ignatius kuoli pitkään sairastettuaan Helsingissä vuonna 2001 huhtikuun 5. päivä 88-vuotiaana. Hän oli syntynyt Tyrvännössä 2. maaliskuuta 1913." (HS)

Netistä löytyy aika vähän tietoja Reino Ignatiuksen elämänvaiheista, merkittävästä urasta Suomen Sokerin palveluksessa Vaasassa. Kirjoissa voisi olla paljonkin, mutta en ole niitä löytänyt. Vaasan historiaa 1900-luvulta on aivan liian vähän saatu kirjojen kansien väliin.

Myös wikipediaan Reino Ignatiuksesta tulisi laatia artikkeli.
 



Kuva: AN


HUOM! OBS! 

Hyvät ystävät!

Tätä Vaasan patsas/muistomerkki - hanketta voit seurata myös facebookissa!

Halutessasi voit olla mukana tietojen etsimisessä, täydentämisessä, ja voit auttaa myös uusien kuvien ottamisessa, vanhojen löytämisessä. Kaikenlainen jakaminen on tätä päivää!

Kommentoi / aloita, osallistu keskusteluun aiheesta Reino Ignatius-pronssireliefi netissä osoitteessa

TÄÄLLÄ

Tutustu ja tykkää myös koko rojektin sivusta

https://www.facebook.com/rojektixon/


Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg
Rojekti X=:n inspiraattori, eläkkeellä oleva kuvisope

aimonyberg(at)gmail.com

Tätä sivua on päivitetty 8.5.2024


torstai 26. lokakuuta 2017

Ensilumi satoi Vaasaan

Setterbergin puiston antiikkipatsasjäljennökset ovat aina kiinnostaneet vaasalaisia.

Tässä pieni tunnistusleikki, kertausta Vaasan patsaita ”bongaaville”.

Tunnistatko näistä tämän päivän (26.10.2017) talvisista valokuvista mikä veistos alla olevista kuvista puuttuu?

Setterbergin puistossa ovat seuraavat veistokset:

1. Borghesialainen miekkailija
2. Apollo
3. Venus miekkoineen
4. Lepäävä Merkurius
5. Poika ja hanhi
6. Puutarhauurna 1
7. Puutarhauurna 2

Katso alla olevat kuvat, tunnista tai päättele mikä veistos puuttuu?







Yllä olevissa kuvissa ovat, ylhäältä alaspäin lueteltuina: Puutarhauurna 1, Borghesialainen miekkailija, Lepäävä Merkurius, Venus miekkoineen, Puutarhauurna 2 ja Poika ja hanhi.


Myös tänään ensilumen jälkeen puisto oli erityisen kaunis.


Kesällä tässä upeassa puistossa on suihkulähde.


Oikea vastaus on Apollo.

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

keskiviikko 25. lokakuuta 2017

100 jalopuuta istutettu Vaasaan

Vaasan kaupungin sivuilta voi nyt katsoa kartalta minne jalopuut istutettiin!

https://www.vaasa.fi/uutinen/suomi-100-jalopuut-nyt-kartalla

100-vuotiaan Suomen kunniaksi kuntatekniikka lahjoitti kaupunkilaisten iloksi 100 jalopuuta kaupungin omistamille puisto- ja viheralueille. Kaupunkilaiset esittivät toiveensa istutettavista puista sekä niiden paikoista karttakyselyssä.

Istutetuista puista on nyt julkaistu kartta:

https://kartta.vaasa.fi/ims/fi/?layers=Opaskartta&REQUEST=Search&q=Suomi%20100%20puut


Myös oma asukasyhdistyksemme, Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry oli mukana tempauksessa!

Toivoimme hevoskastanjaa Hietalahden Villan puistoon, ranta-alueelle. Ehdotuksemme sai hyvän vastaanoton, ja siellä se siis on, yhtenä näistä sadasta eri puolille Vaasaa istuteuista puista.

 ”Nimikkopuumme” on siis löydettävissä suositulla kävelyreitillä meren rannalla. Toivotaan, että puu menestyy, kasvaa hyvin, ja on iloksi kaikille vaasalaisille vuosikymmenten ajan.

Kaupungille kiitos, erityiset aplodit työn toteuttaneille suunnittelijoille ja työntekijöille.

Vaasan kaupungin viheralueyksikkö on vuosia tehnyt töitä Hietalahden puistoalueen ennallistamiseksi ja uudistamiseksi. Alueella on mm uusittu puustoa. Vanhaa on jonkun verran karsittu pois, ja tilalle on tullut uutta puustoa monipuolisesti. Puistoalueella on myös uusia kulkureittejä rantaan, penkkejä istuskella, jne.

Erityisen hyvin vaasalaiset alueella nykyään viihtyvätkin, rantareitillä aivan meren tuntumassa on väkeä liikkeellä todella paljon pitkin päivää, niin viikolla kuin varsinkin sunnuntaisin.



Kuva: AN, 25.6. 2017. Hevoskastanja – Suomi 100 jalopuu Hietalahdessa.

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg

maanantai 23. lokakuuta 2017

JOUKKO-OSASTOJEN PERINNEMUURI

Joukko-osastojen perinnemuuri on vihitty käyttöön 23.10. 1976.


Sijainti: Kasarmintorilla / Korsholmanpuistikon reunalla

Osoite: Korsholmanpuistikko 7

Tekijä: Annikki Nurminen



Tähän alkuun yksityiskohtia, kuvia Joukko-osastojen perinnemuurin eri kohdista. Informaation määrä on valtaisa. Kun muistomerkkejä ryhtyy tutkimaan, avaamaan yksittäisiin laattoihin tallennettua tietoa, historiaa, kuvasymboleja ym. niin esiin nousee selkeästi Vaasan ainutlaatuinen asema koko Suomessa, maanpuolustuksemme voimakkaana läntisenä tukipilarina kautta vuosisatojen.








Kuvat: AN. Yllä olevat kuvat olen kuvannut vuoden 2015 joulukuun puolessa välissä. Aurinko oli aamupäivällä kovin matalalla, mutta juuri oikeassa suunnassa. Valon säteet loivat kultaista kimallusta yleensä niin kovin tummiin perinnemuurin laattoihin.

Näin näkyviin tulleet yksityiskohdat erillisissä muistolaatoissa kertovat paikallisesta ja koko Suomen historiasta, jopa monien vuosisatojen takaa. Laattoja on paljon enenmmän, kaikista ei siis tässä ole kuvaa.


Perinnemuuri 

Vaasan Kasarmintorin Joukko-osastojen perinnemuuri on pystytetty muistutukseksi jälkipolville niistä sekä sodan- että rauhanajan joukko-osastoista ja yksiköistä, jotka on perustettu tai jotka ovat toimineet Vaasassa.

Muurin perustamisen jälkeen sen äärellä on pidetty monet sotilasparaatien ohimarssit ja muut maanpuolustukselliset juhlatilaisuudet.

Perinteet jatkuvat, vaikka Vaasassa ei varuskuntaa tänä päivänä enää olekaan.











Kuvat: AN 15.12.2015


Lainaus: Kalevi Paakki, Vaasan patsaat ja muistomerkit, korkokuvat ja muistolaatat, Vaasan kaupunki / päivitetty versio 2008.

Joukko-osastojen perinnemuuri sijaitsee Kasarmintorilla Korsholmanpuistikon varrella kasarmialuetta vastapäätä. 

Perinnemuurialueen kokonaissuunnitelman laati arkkitehti Annikki Nurminen everstiluutnantti C-B.J. Petanderin 1950-luvulla tekemän aloitteen pohjalta. 

Kolme 1,5 metriä korkeaa muuria on rakennettu katukivistä ja katettu kuparilevyllä. Kivetty muistomerkkialue on askelman verran katutasoa ylempänä. 

PoJP:n muistokivi liittyy alueeseen, jonka sivuilla ovat kaupungin lahjoituksena saamat kenttätykit m/1873 vuoden 1918 sotasaalista. 

4,20 metriä pitkässä päämuurissa on seitsemän Vaasassa ennen viime sotia toimineen joukko-osaston laatat. Keskimmäinen muuri on 3,20 metriä pitkä ja vasemmanpuoleinen muuri on lyhin 2,40 m pitkä. Näissä ovat vv. 1939-1944 Vaasassa toimineiden tai kokoonpantujen joukko-osastojen laatat, joissa mainitaan joukko-osastojen nimien lisäksi taistelupaikat ja joukko-osastojen tunnukset ylinnä. 

Perinnemuuri laattoineen on aikaansaatu yksityisin lahjoituksin. Perinnemuurin ympärillä oleva nupukiveys tehtiin kaupungin kustannuksella kaupungin puutarhan työnä. 

Päämuuri paljastettiin 23.10.1976. 

Pienemmät muurit ja osa laatoista paljastettiin 4.6.1982 valtakunnallisten sotaveteraanipäivien yhteydessä. 

Lainaus päättyy

Yllä mainittu Kalevi Paakin kirja on erinomainen tietolähde. Kirjassa on esitetty kaikki muurin eri osien laatat. Kirjaa voi ostaa esim. Kansalaisinfosta Kaupunginkirjastosta. Hinta 10 €.

Kirjan julkaisemisen jälkeen perinnemuuriin on lisätty:
Vaasan sotilasläänin muistolaatta on lisätty Vaasan perinnemuuriin 4.6.2010.

Aikaisemmin tässä blogissa on esitelty Pohjanmaan jääkäripataljoonan muistokivi 
Sijainti: Kasarmintorilla, Joukko-osastojen perinnemuurin oikealla puolella. Tekijä: Pentti Penttilä Paljastettu: 28.7.1964
http://vaasaennenjanyt.blogspot.fi/2017/07/pohjanmaan-jaakaripataljoonan.html

Lotta-patsas on myös jo esitelty aikaisemmin
Sijainti: Kasarmintorilla, joukko-osastojen perinnemuurin vasemmalla puolella Tekijä. Tea Helenlund-Suominen Paljastettu: 12.5. 2005
http://vaasaennenjanyt.blogspot.fi/2017/05/lotta-patsas-12-toukokuuta-2005.html





Kuvat: AN 20.10.2017. Lotta-patsaan ja Joukko-osastojen perinnemuurin väliin on kaupungin puutarhan toimesta tänä syksynä 2017 kunnostettu asianmukainen uusi nupukivialusta kenttätykeille (vm 1873, vuoden 1918 sotasaalista)


Kuva: AN 30.7. 2015. Nämä tykit palaavat paikalleen, kunhan myös ne on saatu kunnostettua.


Jos haluat tehdä virtuaalisen kävelyn Vaasan varuskunta-alueen historiaan niin katso http://www.visitvaasa.fi/Documents/kasarmik%C3%A4vely.pdf

Vaasan varuskunta-alue on tänä päivänä Kulttuurikasarmi. Toiminta on hyvin monipuolista. http://www.vaasa.fi/palvelut/kulttuurikasarmi




Kuva: AN


HUOM! OBS! 

Hyvät ystävät!

Tätä Vaasan patsas/muistomerkki - hanketta voit seurata myös facebookissa!

Halutessasi voit olla mukana tietojen etsimisessä, täydentämisessä, ja voit auttaa myös uusien kuvien ottamisessa, vanhojen löytämisessä. Kaikenlainen jakaminen on tätä päivää!

Kommentoi / aloita, osallistu keskusteluun aiheesta Joukko-osastojen perinnemuuri netissä TÄÄLLÄ

Käy tutustumassa, tykkää ja seuraa
https://www.facebook.com/rojektixon/


Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg
Rojekti X=:n inspiraattori, eläkkeellä oleva kuvisope

aimonyberg(at)gmail.com

Tämä blogisivu on kirjoitettu 23.10.2017, ja sivua päivitetty 7.11. 2019. 

torstai 19. lokakuuta 2017

Sinua tarvitaan!

Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan Suomen Wikimedian pj. Heikki Kastemaan kanssa lauantaina 28.10. Pohjanmaan museon kahvilaan klo 12 – 13.

Ennakkoilmoittautuminen viimeistään 25.10. 2017. (info at wikimedia.fi)

Osallistu myös viikonloppuna viikon päästä (28-29.10) ”kuvaussafarille”, aiheena Vaasan julkiset patsaat, muistomerkit ja muistolaatat. Tapahtuma on kaksipäiväinen, eli lauantai-iltapäivän lisäksi on illalla materiaalin siirtämistä wikipediaan, ja sunnuntaina kuvataan tarvittaessa vielä puuttuvia kohteita.

Tapahtuman järjestää Suomen Wikimedia, paikallisena taustatukenaan Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry ja Rojekti X= (patsaiden, muistomerkkien ja muistolaattojen esittelyä)



Vaasan patsaat ja puistot Wikipediaan 

Wikimedia Suomi järjestää kuvaussafarin ja koulutustilaisuuden Vaasassa lauantaina 28. ja sunnuntaina 29.10.2017. Tilaisuuden tavoitteena on kuvata ja kartoittaa Vaasan julkisia taideteoksia ja muistomerkkejä ja muistolaattoja  sekä Luetteloa Vaasan puistoista . Wikipedian Luettelo Vaasan julkisista taideteoksista ja muistolaatoista on osa valtakunnallista Wikiprojektia Suomen julkiset taideteokset ja muistomerkit Wikipediaan .

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille Vaasan julkisista taideteoksista, muistomerkeistä, muistolaatoista ja puistoista kiinnostuneille ja niille, joilla on halukkuutta lisätä tietoja ja kuvia niistä Wikipediaan.

Osallistuminen ei edellytä kokemusta Wikipedian muokkaamisesta. Kannettava tietokone olisi hyvä olla, kun kuvia ladataan ja kirjataan. Kännykkäkamera riittää valokuvaamiseen.

Tapahtuma on kaikille ilmainen.

Ohjelma: 

lauantaina 28.10.

12.00 Kokoontuminen Pohjanmaan museon kahvilassa Museokatu 3, kahvi.

*Julkisten taideteosten ja muistomerkkien luettelointiprojektista, Kulttuurinavigaattori, Wikimedia Suomen pj. Heikki Kastemaa
*Julkisten teosten ja muistolaattojen kuvaamisesta.
*Puuttuvien, kuvattavien kohteiden jako.

13.00 Kuvausta.

18.00 Päivän tulosten tarkastelu, (paikka sovitaan myöhemmin)

*Kuvattujen teosten kirjaaminen Commonsiin ja Wikipediaan, luetteloiden tekeminen ja projektin kartoitus.
*Yöpyminen varatussa majoituspaikassa ilmoittautumisten perusteella.

sunnuntaina 29.10.

aamiainen majoituspaikassa

10.00 Kokoontuminen sovitussa paikassa, Puuttuvien kuvausten määritys.

13.00 Ruokailu sovitussa paikassa.

*Kuvaus jatkuu.

16.00 Päätös ja tapahtuman lopetus sovitussa paikassa.

Tapahtumaan voi ilmoittautua 25.10. mennessä sähköpostilla osoitteeseen:
info at wikimedia.fi



Tapahtumassa mukana: Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n

Vaasa ennen ja nyt blogi

 
RojektiX= fb-sivu


Lisätietoja voit kysellä Aimo Nyberg
VKA ry:n pj
050 3308540

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...