sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Nyt luonnon ”heräämistä” seuraamaan

 

Viikko sitten olimme äitienpäivää viettämässä Helsingissä. Ja jo päivää ennen lauantaina 7.5. mukana seuraamassa Tornien taistoa, lintujen bongaustapahtumaa Maarin tornilla Espoossa Laajalahden luonnonsuojelualueella. (Tämän Maarin tornin joukkue sijoittui sijalle 11. tuloksella tasan 100 lintulajia. Mainittakoon myös Merenkurkun lintutieteellisen yhdistyksen joukkueen sijoitus eli 13. sija. Lajeja Mustasaaren Svedjehamnin tornin joukkue havaitsi yhteensä 98 lajia.)

Etelä-Suomeen kesän vihreys saapui auringonlämmön ja piennen sateen mukana jo puolitoista viikkoa sitten.

Nyt tänään 15.5. myös täällä Vaasassa kesäinen vihreys alkaa pikkuhiljaa näkyä. Sateita ja lämpöä kun vaan vielä saataisiin, niin kesä alkaa taas olla totta!

 


Kuva: AN 7.5. 2022. Maarin tornilla riitti lintuharrastajia. Varsinaisen joukkueen lisäksi paikalla kävi päivän mittaan suuri joukko muitakin lintubongareita.

 

Nyt luonnon ”heräämistä” seuraamaan

Suomen valoisan kesän nopeasti etenevä kasvukausi on nyt alkamassa. Parissa viikossa maisemat muuttuvat niin metsissä, niityillä kuin rannoillakin. Valo, lämpö, sateet, luonnon ihmeelliset rytmit valmistavat kuukaudessa keskikesän kukkaloiston saapumisen takuu varmasti taas tänäkin vuonna Pidetään silmät, kaikki aistit avoinna, nautitaan ja myös kiitetään luonnon kauneudesta ja hyvää tekevistä vaikutuksista niin kropalle kuin mielellekin.

  


 

 

 
 

 

 


Kuvat: AN 15.5. 2022 Hovioikeuden metsä Vanhassa Vaasassa on todella upea alue! Paikalla on tärkeitä historiallisiakin merkityksiä pitkältäkin ajalta, mutta tänä päivänä metsään kannattaa mennä katsomaan ja oppimaan luonnon monimuotoisuutta. Kohdetta voi suositella kaikkina vuodenaikoina.

 

Aimo Nyberg

Luonto- ja kaupunkikuvaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...