lauantai 3. marraskuuta 2018

Mahdotontako Vaasassa?

Vaasan patsaille ja muistomerkeille tarvitaan yhtenäiset up code-merkit

Onko nyt aika nostaa esiin Vaasan kaupunkikuvan laatua parantava tavoite? Vaasan patsaiden & muistomerkkien luokse, välittömään läheisyyteen, pitää tuoda toimivat digitaaliset selostukset ko. kohteesta. Eli kännykkäkameroilla ym. laitteilla luettavaa infoa patsaasta, muistomerkistä jne. Näin annetaan taideteoksille mahdollisuus kertoa itsestään, sanoin ja kuvin.

Patsaat kun eivät itse puhu. Ilman tällaista lisäpalvelua me kuljemme niiden ohi! Niitä huomaamatta, niiden ”ääntä” kuulematta, niiden sanomasta juuri mitään välittämättä. Valitettavasti.

Tätä palvelua haluavat, suorastaan vaativat, ennen kaikkea täällä vierailevat turistit, mutta tästä olisi tottakai hyötyä ja iloa myös meille paikallisillekin, aina koululaisista eläkeläisiin.

Jos ja kun tämä nykyajan digitaaliajan lisäys tehdään hyvin, yhtenäisesti ”kaikkiin” täällä oleviin kohteisiin, on meillä täällä Vaasassa taas jotain, mistä voidaan iloita ja olla ylpeitä. Kenties jopa tarjota tällaista hyvin toteutettua mallia muille kaupungeille!

Tilanne Vaasassa on tällä hetkellä ilmeisesti ”kesken”, - joiltakin patsailta on joskus näitä mustavalkoisia pikselineliöitä löytynyt. En tiedä tämän hetkisistä suunnitelmista. Mahdollisesti asia on etenemässä, - tai sitten täysin hoitamatta, varojen puutteen tai muun syyn takia.


Onko tätä toivetta mahdollista viedä eteenpäin?

Tästä pitää kysellä Vaasan kaupungin museopuolelta, ja myös teosten kunnossapidossa tärkeässä roolissa olevalta viheralueyksiköltä.


Sibyllan muovitasku info

Erityisesti Sisäsatamassa oleva komea oraakkeli, Sibylla, on hämmentänyt kulttuurikansaa. He ovat etsineet ja löytäneet rannasta tämän upean Laila Pullisen veistoksen, mutta järkyttyneet samantien nähtyään teoksen infon, pilalle kastuneen, muovitaskuun käärityn ”opastaulun” kiinnitettynä viereisen rakennuksen vesiränniin.






Kuvat: AN. Sibylla, yksityiskohtia, ja koko kuvana sekä”kivikarsinassa” kesällä 2018.


Miten tämä asia täällä Vaasassa hoidettaisiin, siitä vinkkiä kannattaa etsiä vaikkapa kyselemällä muiden suurempien taidekaupunkien museoiden / viheralueyksiköiden osaajilta. Toki ei ole epäilystäkään siitä, etteikö visiointi- ja toteutuskykyä löydy myös oman kaupunkimme ammattilaisilta.


Kuva: AN.

Sibyllan esittely tässä blogissa löytyy täältä

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2017/09/sibylla-13-syyskuuta-2017.html

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Kuvataiteen opettaja, eläkkeellä

Rojekti X=:n inspiraattori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...