torstai 23. elokuuta 2018

Vielä jäi parannettavaa Sisäsatamassa




Kuvat: AN, 19.8.2018, Vaasan Sisäsatama.

Vaasan kaupungin Sisäsataman muutos on valittu vuoden 2018 Kuntatekniikan saavutukseksi 2018

Kuntatekniikan rakennushanke Helsingin kaupungin Alakiven puisto (Turun kaupungin dokumentti Föristä ja Vaasan kaupungin Kuntsin ranta.

Suomen kuntatekniikan yhdistys SKTY ry myöntää vuosittain Kuntatekniikan saavutus -tunnustuksen kunnalle tai muulle organisaatiolle, joka on edistänyt merkittävästi hankkeen, toimintatavan tai innovaation avulla laadukkaampaa, turvallisempaa ja viihtyisämpää rakennettua ympäristöä.

Katso uutinen (23.8.2018) Vaasan kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/uutinen/vaasan-kaupungin-sisasataman-muutos-on-valittu-vuoden-2018-kuntatekniikan-saavutukseksi

Lainaus

”Kokonaisvaltaisella muutoksella merellisen Vaasan Sisäsatamasta tehtiin kävijöiden olohuone ja tapahtumien sydän.” 

"Vaasan kaupungin Sisäsataman muutos on valittu vuoden 2018 Kuntatekniikan saavutukseksi rakennushankkeissa. Vaasan kaupunki päätti tehdä entisestä varasto- ja satama-alueesta arvoisensa näköisen, kävijöiden olohuoneen. Tämä tarkoitti suuria panostuksia rannan kokonaisvaltaiseen viihtyisyyteen. Vaasa on aito merenrantakaupunki, jossa meri on lähellä keskustaa ja rantaa pitkin pääsee pitkästi kulkemaan. Keskeisen osan rantareitistä muodostaa Sisäsataman alue, joka on aiempina vuosikymmeninä toiminut varasto- ja satama-alueena. Laiturialueen hirsiarkkuseinä oli murtumassa mereen ja yleisilme hiekkakenttineen oli epäviihtyisä." (jatkuu)

Ihan näin ei kait kaiken pitänyt mennä?

Hankkeen toteutus vei vuosia, ja vaikka suunnitelmia joskus on esitettykin, Rantakadulla ja lähialueilla asuvat kokivat, ettei heidän näkökantojaan otettu enää loppu vaiheessa huomioon.

Suunnitelmiin kuului, jo vuosia sitten, Kuntsin modernin taiteen museon sisäpiha, jonne on kaavailtu veistos puistoa. Vuosi sitten rantaan saatiin ensimmäisenä teoksena Sibylla, taiteilija Laila Pullisen ehdottamaan paikkaan.

Katso Sibylla -patsaan esittely tästä blogista

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2017/09/sibylla-13-syyskuuta-2017.html


Sisäsataman terassi tuli Kuntsin kahvioon, Simon, tilalle, ja toiminnan painopiste muuttui. En ole ihan vakuuttunut siitä, että kaikki kävi kuin Strömsössä, ennakkosuunnitelmien mukaan, pikemminkin kaikenlaista inspirointia mahtui mukaan. Ulkopuoliselle näytti siltä, että ei menty taidemuseo edellä, vaan muut toiminnot nousivat keskiöön.

Yrittäjän riskillä valmistunut ulkoterassi valmistui hellekesän parhaimpaan aikaan, ja useat tapahtumat toivat uutta, monien kaipaamaa merenrantakaupungin fiilistä, aivan Vaasan rantaviivalle.

Etenkin nuorempi väki Vaasassa kiitti promoottori, yrittäjä Tommi Mäkeä onnistuneesta, rohkeasta toiminnasta.

Lähialuueella sen sijaan monet ikääntyneemmät asukkaat kokivat tulleensa pahemman kerran häirityiksi. Etenkin melua oli heidän mukaansa aivan liikaa, ja kovin myöhään..

Tutustu Sisäsatama Inre Hamnen terace fb-sivu
https://www.facebook.com/sisatatamanterassi/?fref=mentions


Kuva: AN, 19.8.2018 Kuntsin modernin taiteen museo ja Sisäsatama.




Kuva: AN,19.8.2018. Sisäsatamaan syyskuussa 2017 saatu Sibylla -veistos on jouduttu suojaamaan aidalla. Alue on tällaisenaan valitettavasti epäasianmukaisessa tilassa.


Kuva: AN, 19.8.2018. Postilaivasta voidaan olla aidosti iloisia, sille on tässä erinomainen paikka.

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...