perjantai 17. elokuuta 2018

Oppaan kanssa Vanhassa Vaasassa

Tänään 16.8. oli Vanhan Vaasan vuoro. Lähikohteista Vähäkyrön retki toteutettiin alkukesästä, ja nyt siis pääsimme perehtymään ensin Wasastjernan taloon, eli Vanhan Vaasan museoon, ja sen perään parin tunnin kävelykierroksella koko alueeseen.

Oppaanamme olivat Vaasa-Mustasaari oppaista Barbro Nedermo ja paikallisesta asukasyhdistyksestä, Vanhan Vaasan yhdistys ry:stä Olavi Laitala. Tässä muutamia kuvia päivän reitin varrelta.






Kuvat 1 – 5 ovat museosta sisältä. Vanhan Vaasan museoon on tänä kesänä ollut ilmainen sisäänpääsy, ja kävijöitä on riittänyt!



Kuvat 6 - 7. Kulttuuri- ja rakennushistoriallisesti arvokas ympäristö Vanhassa Vaasassa on saanut viime vuosina hyvät opastustaulut, kiitos Vaasan kaupungin ja paikallisen asukasyhdistyksen.


Kuva 8. Postikadun ja Puutarhakadun kulmassa on Uusi tori, joka on noin 1000 neliömetrin kokoinen mukulakivillä päällystetty nähtävyys. Tori on kunnostettu ja siinä on nähtävissä historiallisen torikaupan kauppapaikka. Tori on harmillisesti jäänyt pois, unohtunut kaupungin informaatioaineistosta ja opasteista. Torin etäisyysmuseolta on vain noin 200 metriä.


Kuva 9. Risti Korsholman valleilla.
Lue aikaisempi kohteen esittely tästä blogista

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2017/06/risti-korsholman-valleilla-19-kesakuuta.html

Kierros jatkui Yxjärdenin puutarhaan ja Hovioikeuden metsään. Alueen olen esitellyt aikaisemmin keväällä tehdyn Vaasan ympäristöseuran retken jälkeen

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2018/05/hovioikeudenmetsa-tutuksi.html



Kuva 10. Kävimme myös Suomen sodan 1808 - 1809 muistomerkillä. Oppaamme kertoivat historian tapahtumat elävästi taistelun vaiheita kuvaillen. Siitä, milloin ja mihin yksi muistomerkin viidestä rykmenttien tunnuksista, ”napeista”, on kadonnut, kukaan ei osannut sanoa mitään.

Kohteen olen esitellyt aikaisemmin tässä blogissa

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/search?q=Suomen+sodan

Vanhan Vaasan tunnetuin, keskeisin nähtävyys on tietenkin Vanhan Vaasan Pyhän Marian kirkon rauniot, jotka olen myös esitellyt aikaisemmin tässä blogissa

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/search?q=Vanhan+vaasan+rauniot

Kiitos kaikille mukana olleille!

Iltapäiväretkemme oli kyllä rankka, mutta hieno elämys.

Tähän loppuun vielä tieto, että Vanhassa Vaasassa on tulevana sunnuntaina 20.8. 2018 perinteinen Vanhan Vaasan päivä. Paikallinen asukasyhdistys ja kaikki järjestävät tahot toivottavat tervetulleiksi mukaan kaikki kiinnostuneet.

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...