sunnuntai 19. elokuuta 2018

Karmiva Vaasa

Olen Vanhassa Vaasassa. Falander kellarissa. Istumme tiiviisti vanhan talon, museona nyt toimivan Wasastjernan talon pohjakerroksessa, ja kuuntelemme kirjailija Marko Hautalaa.

On Vanha Vaasan -päivä, 2018. Kaunis elokuinen sunnuntai on houkutellut tänne alkuperäiseen Vaasaan ennätysmäärin väkeä, alueen asukkaita ja selvästi myös muualta Vaasasta, - kauempaakin, niin uskon.

Kauhukirjallisuus genreen suomalainen ykkösnimi, vaasalainen, Suvilahdessa lapsuutensa elänyt Marko Hautala avaa yleisölle kirjojensa maailmoja, aiheita, ja syitä miksi on valinnut tyylilajikseen juuri kauhukirjallisuuden.

Monissa hänen viimeaikaisissa kirjoissaan tapahtumat liittyvät Vaasaan. Kyse on kirjallisuudesta, ja siis fiktiosta. Ei historiankirjoituksesta.

Kuten tässäkin kirjassa Kuiskaava tyttö, jonka myyntipöydältä ostin juuri ennen kirjailijatapaamisen alkua. Nimikirjoituksella tietenkin.

Nyt on siis edessä, - huh, karmivaa luettavaa Vaasasta. Tarinasta osa kun tapahtuu Vanhan Vaasan museossa…


Kuva: kirjankannen skannaus AN, 19.8.2018

Teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...