TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Ei unohdeta tätä

Virtuaalisen kävelykierroksen Vaasan, erityisesti kaupungin historiaan, voi tehdä tällä erinomaisella tavalla.

Klikkaa Tikanojan taidekodin nettisivulle, ja lähde mukaan Fritsin kyydissä – mobiilisti 1900-luvun alun Vaasaan. 


http://www.tikanojantaidekoti.fi/tapahtumat.html

Lainaus

Kuuntele mobiiliopastus 

Vaasan keskustaan ja sen lähialueille sijoittuva Fritsin kyydissä – mobiilisti 1900-luvun alun Vaasaan on erilainen mobiiliopastuspalvelu, sillä se nostaa esiin kaupunkiin piiloutunutta historiaa. Opastuksen teema on kauppaneuvos Frithjof Tikanojan (1877–1964) Vaasa, ja siinä historiallinen fakta yhdistyy draaman ja arkistoaineiston kautta esiin tuotaviin fiktiivisiin, kuunnelmanomaisiin kohtauksiin, jotka valottavat Tikanojan elämää varhaisista Vaasan-vuosista liike-elämän pyörteisiin ja taidekiinnostuksen syntymiseen 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla. 

Mobiiliopastuksella kertojana toimii Frithjof Tikanojan luotettava autonkuljettaja Yrjö Sorvari, joka opastaa kuulijaa kaupungin halki. Mobiiliopastus kattaa kahdeksan kohdetta – rakennusta tai aikaisempien rakennusten sijaintipaikkoja – jotka liittyvät kauppaneuvoksen elämään Vaasassa. Näitä paikkoja ovat Tikanojan taidekodin lisäksi Tiklaksen paita- ja pukutehdas Kauppapuistikolla, Hotelli Ernst Kirkkopuistikolla, Myntin talo Koulukadulla, Hotelli Central ja entinen liikehuoneisto Hovioikeudenpuistikolla, Vaasan tori sekä Tiklas-puisto.

Maksuttoman sovelluksen voi ladata osoitteesta:
frits.citynomadi.com

Lainaus päättyy


Sellainen idea syntyi mielessä, että olisi aika mielenkiintoista valokuvata nämä samat paikat tänään, vuonna 2018.

Paljon on muuttunut, mutta tosi paljon näistä kohteista voi löytää lähes entisellään!

Kuvasafaria ei ole suunnitteilla, ainakaan nyt heti. Jos sinulla on kuvia, vanhoja ja/tai tämän päivän kuvia näistä Fritsin kyydissä- paikoista, ota yhteyttä. Tämä blogi on avoin kaikille, - juttuja, kuvia, jotka jotenkin liittyvät Vaasaan julkaisen erittäin mielelläni!

Yhteystieto: aimonyberg(at)gmail.com puh 050 3308540

Tämän blogikirjoituksen koonti: Aimo Nyberg