TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

tiistai 15. toukokuuta 2018

Tämän kirjan aika on taas

Lukuvuorossa NYT: Jorma Ojaharjun romaani VALKOINEN KAUPUNKIKuvat: Romaanin etu- ja takakansi (klikkaa kuvaa, niin saat tekstistä paremmin selvää)


16.5. 2018 on päivä, jolloin kannattaa ottaa tämä kirja esille kirjahyllystä. Tasan sata vuotta sitten toukokuun 16. päivänä vuonna 1918  Mannerheimin johtama valkoinen armeija piti voitonparaatin Helsingissä. Sisällissodan hävinneet punaiset oli lyöty, koko Suomi oli nyt valkoisten hallussa.

Jompan näkökulmaa ei sovi unohtaa. Jos olet joskus aikaisemmin kirjan jo lukenut, niin nyt on hyvä hetki kertaukselle.

Koko alkuvuoden olemme viettäneet sisällissodan muistovuotta. Sadan vuoden takaiset asiat ovat olleet esillä mielestäni hyvin monipuolisella tavalla, asiallisesti ja tasapuolisuutta etsien.

Muistovuosi jatkuu vielä kesän yli ja koko loppu vuoden.

Tutustu myös nettisivustoon MUISTOVUOSI 1918

https://muistovuosi.fi/

Vuodesta 1918 tuli vasta itsenäistyneen Suomen koetinkivi. Nuori valtio ajautui sisällissotaan, jonka vaikutukset olivat syvät ja pitkäkestoiset. Muistovuosi 1918 kertoo vuoden 1918 tapahtumista ja ajanjakson muistamisesta Suomessa.

Kirjan kannen skannaus ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti