TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Sunnuntain tunnelmakuvia

Olimme tänään vaimoni kanssa Iltapäiväkävelyllä Vaasan rannoilla, Hietalahdessa Villa Sandvikenin merenpuoleiselle rantareitillä. Huomasimme sinne ilmestyneen erikoisen ympäristötaideteoksen. Suuren tasaisen kiven päälle oli tehty lähelle rantaviivaa hausta kokonaisuus päällekkäin asetelluista pikkukivistä.
Kuvat: AN. 6.5. 2018. Kaksi ylintä kuvaa: katse merelle päin, alimmassa kuvassa taustalla Bragen museoalue.

Mitä sinä näet näissä kivissä?

Mitä tekijä tai tekijät ovat kenties miettineet tätä teosta ”kivipöydälle” kootessaan?

Annetaan mielikuvituksen lentää!

En malta olla sanomatta ääneen omaa mielikuvaani: meren äärellä vaimot odottavat puolisojaan, - joko tänään merimiehet palaavat, tulevat hetkeksi kotiin, - lähteäkseen sitten taas purjelaivojen matkaan maailman merille. Vaasan merellinen historia on täynnä tarinoita, joita voi kirjoista lukea, ja – kuvitella mielikuvituksessaan.


Hietalahden Villan puistoa on viime vuosina kunnostettu kaupungin vihertoimen suunnitelmien mukaisesti. Puustoa on harvennettu maltilla, ja meri on näin saatu paremmin aistitavaksi, kaikin aistein. On tehty lisää polkuja, kulkureittejä uusine levähdyspaikkoineen. Viime kesänä istutettu hevoskastanja, Suomi 100 v. puu, on talvehtinut ilmeisen hyvin, ja puhkeaa pian lehteen.
  
Katsotaan uteliaana mitä kaikkea tänä kesänä kaupungin puutarhan osaavat tekijät saavat alueella valmiiksi. 

Tämä puisto on monessa suhteessa ainutlatuinen. Historialtaan, merelliseltä sijainniltaan, ja nyt myös Villa Sandvikenin ravintopalvelujen osalta.

Sanoisin, että tämä on Vaasan hienoin puistoalue, Siellä ovat myös Vaasan ystävyyskaupunkien puistot patsaineen, suihkulähteineen. Suurten nurmikkoalueiden lisäksi alue on hyvin hieno erikoisine puineen. Puistoalue on erinomainen paikka moneen puuhaan, harrastukseen. Pokemonien metsästäjiä näkyy usein, lintujen kiikaroijia tietenkin, lepakoiden bongaajiakin olen nähnyt Bragen puolella, ja patsailla, muistolaatoillakin aina silloin tällöin jokunen pysähtyy.

Yhden uuden idean lisään tähän vielä lopuksi. Alue on niin hieno, että siellä soisi näkevän myös maalaus- ja piirustustelineitä, eli kuvataiteentekijöitä, harrastajia ja ammattilaisia ikuistamassa näkemäänsä. Tätä ajatuksenpoikasta on syytä miettiä! Miten päästäisiin alkuun, ja voisiko jokin taho alkaa tällaista markkinoida, ja järjestää esim. kursseja maisemamaalauksesta, puiden piirtämisestä, merellisestä atmosfääristä… Tässä siis idea eteenpäin kehiteltäväksi ken siihen haluaa tarttua!


Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

  
Katso myös Vaasan kaupungin sivuilta:

Toukojuhla herätetään Vaasassa jälleen eloon

https://www.vaasa.fi/tiedote/toukojuhla-heratetaan-vaasassa-jalleen-eloon

Lainaus

”Vaasalaiset lapset odottivat ennen hartaasti toukokuuta ja Toukojuhlaa, joka oli Topeliuksen aloitteesta pikkulintujen suojelulle omistettu juhla. Vanhaa perinnettä ollaan nyt herättämässä uudelleen eloon kun Vaasan Kuorofestivaali ja Villa Sandviken järjestävät yhdessä Toukojuhlan 9. toukokuuta.” 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti