TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

tiistai 15. toukokuuta 2018

Hyvä asiallinen kirjoitus

Aamun Pohjalaisessa (15.5.2018) Mielipiteet sivulla oli hieno, asiassa pysyvä kirjoitus: Asukasyhdistykset kehittävät Vaasaa.

Kirjoittaja Olavi Laitala (Vanha Vaasa) on pitkään monessa mukana ollut ja oleva aktiivikansalainen.

Oli miellyttävää lukea Laitalan kirjoituksesta positiivisista asioista, joita asukasyhdistykset muiden ohella ovat olleet eri puolilla Vaasaa edistämässä.

Etenkin Palosaaren asukasyhdistystä on viime kuukausina suorastaan järjestelmällisesti mollattu viikosta toiseen epämääräisillä syytöksillä, jopa pelottelulla. Näin etenkin Pohjaisen Tekstaten palstalla. Jatkuuko tämä, ja kuinka pitkään, jää nähtäväksi.

Vapaaehtoistyötä tekevät ansaitsevat kannustusta ja kiitosta, - ei morkkaamista, vähättelyä, - ihan jokainen, yhdistyksestä, seurasta ym. harrastuspiiristä riippumatta.

Kun ihmiset tekevät asioita yhdessä, vaikka vaan pieniäkin juttuja, se on todella hienoa, arvokasta kolmannen sektorin toimintaa. Siitä saa aina tietenkin myös itselle kokemuksia, hyvää mieltä, ja parhaimmillaan ihan näkyvää tulostakin aikaan. Minusta tällainen työ on hyvän jakamista, auttamista, työtä paremman tulevaisuuden puolesta, toivon ylläpitämistä.

Olen täysin vakuuttunut siitä, että jo lähitulevaisuudessa yhteiskunnan, kuntien tarjoamat palvelut, ja toisaalta yksityisten yritysten tuottamat tuotteistettujen palvelujen tarjonta saa rinnalleen vielä kasvavan, voimistuvan kansalaisten toteuttaman ns. kolmannen sektorin tarjonnan. Sote-aloilla ainakin, ja ajan myötä paljossa muussakin.

Asukasyhdistykset toimivat meillä Vaasassakin kovin pienillä resursseilla. Jopa mielipiteidemme esille tuomisessa on kovasti haasteita. Kun äänemme ei kuulu, eikä yhdistyksillä ole riittävää näkyvyyttä, voi joillekin syntyä vääränlaisia mielikuvia. Avoimuus, asioiden selvittely, ja mielipiteiden perusteleminen on kuitenkin mielestäni ainoa oikea tie edetä. Toinen toistemme kohtaaminen ja erilaisten näkemysten kunnioittaminen on kaiken a ja o.

Maailmaan mahtuu mielipiteitä, - on kuitenkin selvää, etteivät jokaisen toiveet voi toteutua. Ideat, intressit, näkemykset kilpailevat keskenään, ja todellisuus luo itseään päivästä toiseen.

Jos toiminta vaasalaisissa asukasyhdistyksissä kiinnostaa, etsi tästä listasta sinun yhdistyksesi

https://www.vaasa.fi/asukasyhdistykset
Liity Sinäkin asukasyhdistykseen!

Sinun mielipiteillesi ja omalle kiinnostuksellesi toimia asuinalueesi parhaaksi löytyy varmasti käyttöä oman asuinalueesi asukasyhdistyksessä. Mukaan pääsee ja mahtuu jokainen, ihan omana itsenään, ja ilman mitään suurempaa kokemusta tai erityistaitoja.

Teksti: Aimo Nyberg
VKA ry:n pj
050 3308540
aimonyberg(at)gmail.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti