TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

perjantai 23. helmikuuta 2018

Lauantaina ei jäädä kotiin!

100 vuotta sitten, 25.2. 1918, jääkärien pääjoukko palasi kotimaahansa, Vaasan satamaan Vaskiluotoon.

Nyt, viikonloppuna 23. – 25.2. 2018 Vaasassa vietetään näyttävästi kotiinpaluun satavuotisjuhlaa.

Ohjelmaa on tänään perjantaina jo ollut, ja on vielä illalla, mutta huomenna lauantaina klo 12 aikaan on odotettavissa melkoinen väenpaljous Vaasan keskustaan. Juhlaparaati ja Hornet hävittäjien ylilento kiinnostaa takuuvarmasti vaasalaisia. Paikalle tullaan kyllä myös kauempaakin, siihen luotan.

Tapahtuma on Suomen Puolustusvoimien yksi tämän vuoden päätapahtumista, kohokohdista.

Koko ohjelma on nähtävillä Vaasan kaupungin sivuilla
https://www.vaasa.fi/uutinen/100-vuotta-jaakareiden-kotiinpaluusta-tapahtumat-vaasassa


Kävin tänään kuvaamassa Jääkäripataljoonan muistolaatan, joka on siis yksi osa Joukko-osastojen perinnemuuria (päämuurissa). Paikka on Korsholmanpuistikon varrella Kasarmintorilla.
Laatassa on Jääkäripataljoona 27:n merkki, ja tekstit: Jääkäripataljoona 27, Jägarpataljonen 27, 25.2.1918.Myös Jääkäri-patsaalla kuvasin tänään. Kuvanveistäjä, professori ja jääkärikapteeni Lauri Leppäsen tekemä patsas on uskoakseni tänä viikonloppuna aika monen kännykkäkuvaajan ja ammattikuvaajienkin kuvauskohteena.

Kuvat: AN. 23.2.2018. Jääkäri-patsas, Vaasa

Lauantaiksi on luvattu hienoa säätä, nautitaan tapahtumasta, ainutkertaisesta tunnelmasta, väenpaljoudesta, tuttujen tapaamisesta, Vaasan saamasta valtakunnallisesta huomiosta.

Ja nykyajan mahdollisuudesta jakaa kokemuksiamme somessa!

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti