tiistai 30. tammikuuta 2018

Vaskiluodon osayleiskaavaa pohjustetaan


Kuva: AN, 25.6.2011. Vaasan öljysataman säiliöitä.

Vaskiluoto herättää vaasalaisissa suurta intohimoa: mielipiteitä riittää, suuntaan jos toiseenkin.
Tässä yksi:

Tämä huomio heräsi, kun luin päivän lehdestä (Pohjalainen 30.1.2018) toimittaja Katariina Paajasteen Päivän kulma kirjoituksen: Vaasa antaa paraatipaikan rapistua.

Huomioitava fakta 

Vaskiluodossa Vaasan satamaan kuuluva / tai siitä erillään oleva Vaasan öljysatama, - miten vaan, - on otettava huomioon, kun visioidaan koko Vaskiluodon tulevaisuutta.

Mikä on öljysataman tilanne tänään, ja kohtalo tulevina vuosina, vuosikymmeninä?

On olemassa lakeja, turvallisuusmääräyksiä, siitä kuinka lähelle näitä Vaskiluodossakin olevia öljysäiliöitä on mahdollista rakentaa pysyvään asumiseen tarkoitettuja asuinrakennuksia.

On toivottavaa, että ennen kuin lehtien toimittajat, ja mahdolliset rakennusfirmojen lobbaajat, ja innokkaat Vaskiluotoon tulevaisuudessa asumaan haluavat, alkavat ns. ”kansalaiskaavoittaa” Vaskiluodossa olevaa entistä Tropiclandian aluetta, perehdyttäisiin faktoihin.


Vaskiluoto nyt ajankohtainen

Katso kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/meddelande/vaskiluodon-suunnittelu-alkaa-asukaskyselylla

Vaasan kaupunki / kaavoitus on etenemässä siten, että Vaskiluodon kehittäminen aloitetaan tänä vuonna osayleiskaavalla. Aiheesta on avattu asukaskysely, johon voi vastata osoitteessa

www.vaasa.fi/kysely

Kyselyllä selvitetään asumismieltymyksiä ja -tarpeita Vaskiluodon alueella. Kysely on avoinna 31.1.2018 saakka. Yhteystietonsa kyselyn lopussa jättäneille lähetetään kutsu keväällä järjestettävään VASKILUOTO WORKSHOP -tilaisuuteen. Yhteystietojen jättäminen ei vielä velvoita osallistumaan tilaisuuteen, mutta tarjoaa siihen mahdollisuuden.



Kuva ja tekstin koonti: Aimo Nyberg
Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry,
puheenjohtaja
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...