TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

keskiviikko 25. lokakuuta 2017

100 jalopuuta istutettu Vaasaan

Vaasan kaupungin sivuilta voi nyt katsoa kartalta minne jalopuut istutettiin!

https://www.vaasa.fi/uutinen/suomi-100-jalopuut-nyt-kartalla

100-vuotiaan Suomen kunniaksi kuntatekniikka lahjoitti kaupunkilaisten iloksi 100 jalopuuta kaupungin omistamille puisto- ja viheralueille. Kaupunkilaiset esittivät toiveensa istutettavista puista sekä niiden paikoista karttakyselyssä.

Istutetuista puista on nyt julkaistu kartta:

https://kartta.vaasa.fi/ims/fi/?layers=Opaskartta&REQUEST=Search&q=Suomi%20100%20puut


Myös oma asukasyhdistyksemme, Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry oli mukana tempauksessa!

Toivoimme hevoskastanjaa Hietalahden Villan puistoon, ranta-alueelle. Ehdotuksemme sai hyvän vastaanoton, ja siellä se siis on, yhtenä näistä sadasta eri puolille Vaasaa istuteuista puista.

 ”Nimikkopuumme” on siis löydettävissä suositulla kävelyreitillä meren rannalla. Toivotaan, että puu menestyy, kasvaa hyvin, ja on iloksi kaikille vaasalaisille vuosikymmenten ajan.

Kaupungille kiitos, erityiset aplodit työn toteuttaneille suunnittelijoille ja työntekijöille.

Vaasan kaupungin viheralueyksikkö on vuosia tehnyt töitä Hietalahden puistoalueen ennallistamiseksi ja uudistamiseksi. Alueella on mm uusittu puustoa. Vanhaa on jonkun verran karsittu pois, ja tilalle on tullut uutta puustoa monipuolisesti. Puistoalueella on myös uusia kulkureittejä rantaan, penkkejä istuskella, jne.

Erityisen hyvin vaasalaiset alueella nykyään viihtyvätkin, rantareitillä aivan meren tuntumassa on väkeä liikkeellä todella paljon pitkin päivää, niin viikolla kuin varsinkin sunnuntaisin.Kuva: AN, 25.6. 2017. Hevoskastanja – Suomi 100 jalopuu Hietalahdessa.

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti