TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

torstai 14. syyskuuta 2017

Myötätuuli, 14. syyskuuta 2008


Kuvat: AN, 11.9.2017

Sijainti: Koulukatu 46, taloyhtiön piha-alue. Yksityinen alue.

Tehnyt Kalervo Ketonen

Paljastettu 14.9. 2008

Lainaus Ketonen Oy:n nettisivuilta

http://www.ketonen.com/yritys/

Ketonen valaisimia 

Kalervo Ketosen (s.1941) taiteellisen uran voidaan katsoa alkaneen viisihaaraisesta kynttilänjalasta, jolla hän haki metallitaiteen linjalle Ateneumiin 60-luvun puolivälissä. Ateneum-opintojensa jälkeen Kalervo Ketonen työskenteli suunnittelijana mm. Aarikalla ennen kuin hän muutti perheineen Vaasaan. Hopeakorujen lisäksi Ketosen taiteeseen kuuluivat silloin myös alumiinireliefit, kipsi- ja teräsveistokset. 

Kiinnostuksensa metalliin Kalervo Ketonen on myöhemmin selittänyt johtuneen geeneistä, sillä hänen suvussaan on ollut seppiä neljässä polvessa. Vuonna 2001 pidetty näyttely Polkuni varrelta kokosi Ketosen työt ensimmäistä kertaa yhteen. Näyttely kuvasi Ketosen uraa ennen menestyksekkäitä valaisinmalleja. 

Vuonna 1982 Ketonen siirtyi suunnittelemaan valaisimia perustamaansa valaisinyritykseen, eikä sen jälkeen ole säännöllisesti tehnyt taideteoksia. Kalervo Ketosen taiteesta tuttua dynamiikkaa ja syvyyttä voi kuitenkin löytää myös hänen suunnittelemistaan valaisimista. Selkeälinjaiset Ketonen- valaisimet ovat niinikään syntyneet erilaisten pintojen ja muotojen yhdistelmistä ja niiden välisistä kontrasteista. Vuosien varrella tuotekehityksessä on tehty yhteistyötä myös kotimaisten teollisten muotoilijoiden, arkkitehtien sekä teknisten ammattilaisten kanssa. 

Lainaus päättyy


Kuva: AN

Hyvät ystävät!

Tätä Vaasan patsas/muistomerkki - hanketta voit seurata myös facebookissa!

Halutessasi voit olla mukana tietojen etsimisessä, ja auttaa myös kuvien ottamisessa jne.
Kommentoi / aloita, osallistu keskusteluun aiheesta Myötätuuli osoitteessa

https://www.facebook.com/rojektixon/

Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg
Rojekti X=:n inspiraattori, eläkkeellä oleva kuvisope

aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti