TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

torstai 13. heinäkuuta 2017

Antti Tuuri on oikeassa

Kirjailija Antti Tuuri otti esiin Pohjalaisen kolumnissa (7.7.2017) Vaasan kauppahallin puolustamisen, ts. asioimisen siellä, jotta kauppa siellä kannattaa jatkossakin.

Asia on juuri näin. Kauppahallin kauppiaat tarvitsevat entiset ja paljon uusia asiakkaita, ettei toiminta hiljalleen ala hiipua, ja pahimmillaan loppua. Akuuttia uhkaa ei tietääkseni nyt ole, mutta itsestäänselvyytenä näitä vanhaan perinteeseen nojaavia kauppahalleja ei missään kaupungissa voida pitää. Sen verran kovaa kilpailu kaupan alalla kaiken kaikkiaan on.

Meidän vaasalaisten on totta tosiaan skarpattava, muistettava asioida entiseen malliin, mielellään vielä useamminkin tässä erinomaisen kauniissa Vaasan Kauppahallissa.

Itse en ole aivan jokaisessa Vaasan kauppahallin kojussa asioinut. Eli nyt vaan asennetta mukaan, ja Kauppahalliin katsomaan mitä siellä on tarjolla!

Vaasan kauppahalli netissä

http://www.vaasankauppahalli.fi/


Kuva: AN. 3.2. 2017. Vaasan kauppahallin Vaasanpuistikon puoleisen sisäänkäynnin vieressä on muistolaatat A.W. Stenforsille, erikseen molemmilla kotimaisilla. Hän on suunnitellut tämän kauniin tyylihistoriallisesti merkittävän, ja tänä päivänä suojellun rakennuksen.

Muistolaatta on kuvanveistäjä Marita Perttulan tekemä, ja se paljastettiin Vaasan kauppahallin 100 v. juhlien yhteydessä 2.1. 2002.

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti