TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Alere

Missä ollaan? Tunnetko paikan?
Kuvat: AN. 5.3.2017. Ollaan Palosaaren kampuksella, Alere -nimisessä Vaasan ammattikorkeakoulun tiloissa.

Minulla oli tänään ilo olla mukana Vaasa – Mustasaari oppaiden matkassa tutustumiskäynnillä uutuuttaan hohtavissa, saneeratuissa VAMK:n ja Novian sosiaali- ja terveysalan tiloissa.
Alere-kiinteistö on osoitteessa Wolffintie 27 - 31. Vaasan Palosaarella.

Tutustu kohteeseen

http://www.puv.fi/fi/study/news/vamkin_ja_novia_sosiaali-ja_terveysalan_yhteiseen_alere-kiinteistoon/

Lainaus sivulta:

”Yhteisen kiinteistön ja oppimisympäristön nimeksi tulee Alere. Modernin opetuksen vaatimuksiin peruskorjattu kiinteistö tulee tarjoamaan opiskelijoille viihtyisien tilojen lisäksi yhteistä opetusta ja opettajien vaihtoa suomen- ja ruotsinkielisten koulutusten kesken. Yhteistyö vahvistaa merkittävästi opiskelijoiden kilpailukykyä Vaasan alueen kaksikielisissä työympäristöissä. 

VAMK ja Novia ovat kehittäneet tätä aiemmin Medibothniaksi kutsuttua sosiaali- ja terveysalan osaamisen yhteishanketta vuodesta 2009. Yhteistyökumppaneita ovat SÖFUK eli Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur –koulutus- ja kuntayhtymä, Vaasan kaupunki sekä Vaasan sairaanhoitopiiri. Kiinteistössä on aiemmin toiminut YA Yrkesakademin i Österbotten, joka siirtyi Vanhaan Vaasaan. 

Henkilöstölle ja opiskelijoille pidetyn kiinteistön nimikilpailun voittaneen ehdotuksen teki Hanna Holmström, joka työskentelee Novialla. Alere-nimivalintaa puolsi erityisesti se, että latinan kielestä johdettu ehdotus kuvastaa sosiaali- ja terveysalan ominaispiirteitä, kuten hoivaa ja huolenpitoa ja koulutuksellisessa mielessä osaamisen ravitsemista. Lisäksi nimi toimii niin suomen, ruotsin kuin englannin kielellä.” 

Tilat vihitään virallisesti käyttöön tulevana perjantaina. Aleren avajaistilaisuuteen 7.4. on pitänyt ilmoittautua etukäteen.


Tältä näytti sisällä tänään 5.4. klo 17 – 18. (muutama kuva yleistiloista)

Kuvat: AN. 5.4.2017.

Piha-alue on suuri, ja myös sisällä on iso aula on oikea Tori! Neliöitä kerrottiin siinä olevan 600 m². Aleren ravintola ja kahvila on avattu maanantaina 3.4. Pääsimme kurkistamaan myös opetustiloihin, perinteisiin luokkiin ja myös erikoistiloihin. Näimme myös uuden 180 paikkaisen Florence auditorion (Florence Nightingalen mukaan), ja myös suuren draaman opetukseen käytettävän kaksiosaisen salin.

Hienoa näytti olevan. Opiskelijoille ja henkilökunnalle tilojen saaminen käyttöön on merkittävä askel eteenpäin.

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg, opaskurssilainen