TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

tiistai 7. maaliskuuta 2017

Samoilla paikoilla, maaliskuu


Kuva: Reprokuvattu Rolf Holmin viime vuoden 2016 Vaasa TAIDEKALENTERISTA, maaliskuun kuva.

Tänä vuonna talven tuntu tuli Vaasaan vasta helmikuussa. Poikkeuksellisen leutoa säätä riitti koko tammikuun. Lyhyeksi ovat talvet käymässä täällä Vaasassakin, onneksi muutamia viikkoja sentään on saatu nauttia jokunen päivä pienestä pakkasesta, valkoisista lumisista maisemista.

Maaliskuu on pian puolivälissä, ja kevät alkaa jo pian tehdä tuloaan.

Yllä oleva kuva, Rolfin maalaus, on vuodelta 2007, (vuosiluku signeerauksessa tosin hieman epäselvä). Kalenterissa tämäkään kuukausikuva ei ole vuodenajan mukainen, kuten ei ollut helmikuussakaan. Kävin tänään paikan päällä, eli Sundin salmessa, Palosaaren ja Mansikkasaaren välisellä sillalla kuvaamassa, miltä maisema näytti maaliskuussa 2017.


Kuva: AN, 7.3.2017 Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta keskipäivän aikaan

Lähtökohtana tässä kuvavertailussa on SAMA PAIKKA. Rolfin kalenterikuvat ovat vuosien takaa, omat valokuvani tältä vuodelta, ja siis siltä kuukaudelta, joiden kohdalla Rolfin maalaukset ovat hänen vuosikalenterissaan. Vertailua voi näin ollen tehdä myös ennen ja nyt näkövinkkelistä.

Sarjan aloituskuva oli tässä blogissa tammikuun 7. päivän kohdalla. Helmikuun kuvapari oli 8. päivän kohdalla. Pyrin jatkamaan tätä tähän samaan malliin läpi koko vuoden, eli aina sinne Suomen 100 v. päivään asti.


Kuva: Reprokuvattu Rolf Holmin viime vuoden 2016 Vaasa TAIDEKALENTERISTA.

Ylärivissä siis tammi – huhtikuu. Seuraa tätä blogia, - seuraavan jutun teen huhtikuun ekalla viikolla Rantakadulta, Academillin kulmilta.

Kuvat, reprokuvaus ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti