TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

maanantai 6. maaliskuuta 2017

Mihin katosi mennyt aika?Tapahtumilla on yleensä järjelliset syyt, ja ymmärrettävät selityksetkin sille, miksi asiat ovat kuten ovat. Varmasti näin on tässäkin tapauksessa.

Minulla ei ole tietoa, milloin ja miksi tämä Mennyt aika -niminen Edvin Hevonkosken teos poistettiin ”vartiopaikaltaan” entisen kasarmin alueelta? Tarkka sijainti oli Kenraali Wasa Hostelin edustalla.

Onko tämä vartiomies koppeineen nyt jossain muualla? Onko kellään tästä havaintoja, tietoa?
Asia kiinnostaa minua, koska kokoan Vaasan patsaista, veistoksista, muistomerkeistä ja muistolaatoista ajan tasalla olevaa tietoa. Tavoitteena on saada kaikkien käyttöön tiedosto, perustiedot Vaasan yli sadasta muistomerkistä.

Hankkeella on nimikin, rojekti X=, ja se käynnistyi vuoden alussa. Tarkoitus on tehdä tätä selvitystyötä 2017 - 2018 ajan. Tästä ja muistakin vaasalaisiin muistomerkkeihin liittyvistä kysymyksistä keskustellaan myös omalla fb-sivulla.
Tutustu ja tule mukaan keskusteluun!
https://www.facebook.com/rojektixon/

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti