TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
lauantai 4. helmikuuta 2017

Lento -veistoksen pvm. selvisi!


Kuva: Variskan koulun leikearkisto (klikkaa kuvaa jos haluat lukea koko jutun)

Kyselemällä asiat selviää 

Tämä esimerkki todistaa yhdessä tekemisen hienoutta. Olen kokoamassa luetteloa Vaasan alueen patsaiden, veistosten, muistomerkkien ja muistolaattojen ”synttäreistä”. Ts. päivämääriä, jolloin ko. teos on vihitty käyttöön eli julkaistu. Vaasassa on toista sata julkista taideteosta, joista suurimmalta osalta tiedetään hyvin tarkaan perusfaktat.

Asko Halmeen veistos, nimeltään Lento, on Variskan koulun pihalla. Yritin ensin saada Askolta itseltään vastausta tarkasta julkistamis pvm:stä, mutta asia ei selvinnyt häneltä tarvittavalla tarkkuudella.

Seuraavaksi käännyin Variskan koulun puoleen. Puuttuva tieto teoksen käyttöönotosta, vihkimispäivästä on nyt siis saatu selville! Kiitokset kuuluvat koulun apulaisrehtori Leena Virkille, joka ystävällisesti selvitti asian koulun lehtileikearkistosta.

Päivitän näitä tietoja myös Wikipediaan (muitakin on mukana) tämän vuoden aikana. Jossain vaiheessa myös kuvat ja tarkat sijaintitiedot tulevat tähän valtakunnalliseen wikitiedoston Vaasa osioon. (Wikipedia:Wikiprojekti Suomen patsaat ja muistomerkit Wikipediaan)
https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiprojekti_Suomen_patsaat_ja_muistomerkit_Wikipediaan

Vaasan osalta ollaan tänään tässä pisteessä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Vaasan_julkisista_taideteoksista_ja_muistomerkeist%C3%A4

Seuraa Sinäkin tätä patsas ym. muistomerkkien hankesivustoa myös facebookissa! https://www.facebook.com/rojektixon/

Seuraava ”salapoliisi tehtävämme” on A.W. Stenfors, muistolaatta Kauppahallin julkisivulla.
Milloin laatta on siihen tullut? Onko kellään kuvia paljastustilaisuudesta, tai muuta dokumenttia, juttua ko. kohteesta?

Ota rohkeasti yhteyttä, pienikin tiedonjyvänen voi olla tärkeä!
Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com
050 3308540