TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Föhn-tuulta tulossa

Vaasalaisia oli tänään sunnuntaina kaupungin edustalla jäällä kävelemässä, joitakin myös hiihtämässä, ja joku pyöräilemässäkin. Perinteisistä nautinnoista ei tietenkään luovuta.

Sää suosi aamupäivällä, keli oli jopa suorastaan upea!

Luvassa on alkavalla viikolla lämpenevää, oikein Föhn-tuulta lännestä. Toivotaan säiden sallivan jäällä ulkoilun vielä jonkun aikaa, - hiihtolamaan asti ainakin.

Pilkkijöitä näkyi kauempana myös melkoiset määrät. Saa nähdä, saanko aikaiseksi, että joinain päivänä vielä menen itsekin koittamaan ovatko taidot tallella?

Otin muutamia kuvia kännykällä Kuntsin museon alueesta. Näin talvella saa esille toisenlaiset kuvakulmat kuin kesällä.

Rantaviivaan saadaan uutta ilmettä, kunhan työt siellä valmistuvat.

Suunnitelmista kirjoitti Pohjalainen pääkirjoituksessaan 30.3. 2016

Lainaus:

”Tiukasta taloustilanteesta huolimatta Vaasa vahvistuu taidekaupunkina, kun työt sisäsatamassa etenevät. 

Kuntsin modernin taiteen museon taakse, talon ja veden väliin, rakennetaan veistospiha, johon hankitaan neljä modernia teosta (Pohjalainen 26.3.). Museolautakunta on päättänyt kuvanveistäjä Laila Pullisen (1933-2015) Sibylla-teoksen hankinnasta. Punaisesta graniitista ja pronssista valmistetun veistoksen hankinta rahoitetaan Veljekset Gröndahlin säätiön avustuksella. Hinta on noin 80 000 euroa. 

Sisäsatamaan tulee veistospuiston lisäksi esiintymislava ja penkeillä varustettu oleskelualue. Uuden laiturin eteläpäähän saadaan paikka pienveneille. Valaistus ja esteettömyys lisäävät alueen viihtyisyyttä. Koko oleskelukeidas valmistuu parin vuoden kuluttua. 

Vaasan museotoimenjohtaja Selma Green on oikeassa muistuttaessaan säätiöiden suuresta merkityksestä Vaasan taidekokoelmien kartuttajana. On arvokasta, että Veljekset Gröndahlin säätiö on jälleen mukana. Vuosikymmen sitten kuvanveistäjä Erkki Kannoston pronssiveistokset ilmestyivät Vaasan kävelykadulle juuri Gröndahlin säätiön rahoittamina. 

Museoiden lisäksi Vaasan tekee taidekaupungiksi se, ettei teoksia pääse pakoon ulkosallakaan. Se on hienoa.” 


Kaupungin suunnitelma kunnostaa Kuntsin museon merenpuoleinen alue edennee keväällä ripeästi. Museo saa siis pian edustavan alueen ympärilleen, mahtava juttu!

Eiköhän sitten myös taidemuseon oma kahvila/ravintola Simo ala kannattaa, ja se saadaan auki meidän kaikkien iloksi!

Kuvat: AN. 11.2. 2017. Sisäsatamaa jäältä päin nähtynä.

Tälle toisellekin kaupungin suunnitelmalle toivottavasti löytyy halukkaita toteuttajia. Odotellaan mielenkiinnolla, millaisia ideoita, ehdotuksia tulee, ja mitä sitten jollain aikataululla myös toteutetaan.

https://www.vaasa.fi/uutinen/terassipaviljongista-laatukilpailu-sisasataman-ranta-alueelle

Vaasan kaupunki järjestää yleisen ja avoimen luovutuskilpailun Sisäsataman alueella Elevaattoritornin ja Tullipakkahuoneen välisellä ranta-alueella kelluvan terassipaviljongin toteuttamiseksi 15.2. – 15.3 välisenä aikana. Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg