TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
perjantai 6. tammikuuta 2017

KÄYNNISTETÄÄN ROJEKTI X=

Nyt tämä rojekti X= , lausutaan rojekti äks on, pääsee vihdoin vauhtiin!

Edellisessä blogikirjoituksessa on lueteltu toistasataa Vaasasta löytyvää patsasta, veistosta, muistomerkkiä ja muistolaattaa.

Ne ovat kaikki julkisilla paikoilla, ts. koko ajan kenen tahansa nähtävillä.

Kohteet olen luetteloinut niiden julkistamispäivämäärän mukaisesti, tammikuusta joulukuuhun. Tämä mahdollistaa kohteiden huomioimisen koko tämän alkaneen Suomen 100 v. juhlavuoden ajan.

Tule Sinäkin mukaan tähän rojektiin!

- Etsitään ja löydetään vielä listasta puuttuvia kohteita

- Tarkistetaan tietoja, varmistetaan päivämääriä, etsitään lisädokumentteja kirjoista, netistä ja yksityisten ihmisten valokuva-albumeista jne.

- Kootaan näistä kaikista tarkistetuista tiedonjyväsistä ajantasainen tiedosto, jota kaikki voivat käyttää.

- Perustiedot ja kuvat kohteista täydennetään vuoden 2017 aikana myös Vasapediaan ja Wikipediaan.

- Käydään patsaiden luona, eli järjestetään KOHTAAMISIA vuoden mittaan ko. kohteilla, ja tuodaan niitä esille kaikin mahdollisin tavoin.

- Kerrotaan toinen toisillemme mitä nämä kohteet itselle merkitsevät, ja kuunnellaan muiden ajatuksia, mietteitä. Opitaan toinen toisiltamme, - ja teoksilta itseltään.

- Patsaat eivät ole mykkiä, - me sen sijaan voimme kyllä olla kuuroja ja sokeita!


Tänään (6.1. 2017) listalla on yhteensä jo yli 100 kohdetta.

Ekana (9.1.) luettelossa on tämä: Kuva: AN. 5.1.2017. Hienon talon edessä on kivi, jossa on muistolaatta: Einari Uusikylä asui tässä talossa 1936 -1973. Muistolatta on paljastettu 9.1. 1975.


Vuoden viimeisen päivän kohdalla (31.12.) luettelossa on tämä:

...Kuvat: AN. 5.1. 2017. Lars Vilhelm Torohwein muistolaatta.

Vielä viikko sitten kuljin tämän muistolaatan ohi. En nähnyt sitä, en muistanut sitä, vaikka olen sen ohi kävellyt vähintään kymmeniä kertoja.

Pihalta pääsee Taikonin tiloihin, ja myös päiväkotiin, molemmissa olen käynyt monet kerrat, enkä ole mitenkään voinut olla huomaamatta tätä muistolaattaa! Kun on jollain muulla asialla, ei näe ympäristöstä muita asioita. Tai vaikka näkeekin, niin ne eivät tule havaituksi tietoisesti.

L.W. Torohwein muistolaatan sanoma, viesti ei minulle avautunut, ennen kuin vasta nyt, kun oikeasti etsin tätä kohdetta.

Selvitellään tämän vuoden aikana tätäkin Vaasan historian traagista tapahtumaa, eli vuoden 1939 viimeisen päivän ilmapommituksia ja sen seurauksia.

Tämä kohde tulee olemaan vuoden rojektin viimeinen kohde, päätepiste.

31.12.2017 on syytä käydä tämän muistolaatan äärellä, - ja kohdata siellä toisemme, asiaan keskittyen.

Lainaus Vasapediasta

http://www.vaasalaisia.info/vaasapedia/index.php?title=Lars_Vilhelm_Torohwei


Tule siis Sinäkin mukaan tekemään tätä äks on rojektia!

Yhdessä se onnistuu sata kertaa helpommin kuin yksin puurtamalla. Nyt ollaan jo hyvässä alussa, - vuoden lopussa varmasti jo aika pitkällä.

Aimo Nyberg,
eläkkeellä oleva kuvataideopettaja, rojekti X= :n inspiraattori
aimonyberg(at)gmail.com
050 3308540