TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Risön ja Laajametsän alueet

Risön ja Laajametsän asemakaavaehdotukset nähtävänä 

Katso kaupungin sivuilta, kuulutusaika 15.12.2016-23.1.2017

https://www.vaasa.fi/kuulutukset/rison-ja-laajametsan-asemakaavaehdotukset-nahtavana

Ollaan uteliaita, ja seurataan koko kaupungin kaavoitustilanteita!

On selvää, että oma asukasyhdistyksemme ottaa kantaa lähinnä niihin suunnitelmiin, jotka koskettavat omaa toimialuettamme (säännöissämme mainitaan Vaasan keskustan alueet, Vaskiluoto, Vöyrinkaupunki, Klemettilä).

Kaupungin kehittyminen vaatii kokonaissuunnittelua. Emme tietenkään vastusta uusien alueiden monipuolista kehittämistä. Päinvastoin, - on hienoa, kun mennään eteenpäin, etenkin jos ja kun suunnittelu perustuu avoimuuteen, ja se on pitkäjänteistä, sekä demokratian pelisääntöjen mukaista.


Kuva: AN. Vaasan kirkko 14.12.2016.

Vaasalla on erinomaisen kaunis keskusta, perinteinen ruutukaavaan toteutettu ”vanhakaupunki”. On upea torialue, ja sitä ympäröivät liikekeskukset, kirkko puistoineen, hallinto- ja virastorakennuksia, kouluja, pankkeja, liiketiloja, arvokkaita asuinrakennuksia… erittäin arvokas kokonaisuus!

Siksi myös keskikaupungin, Vaasan Cityn, elinvoimaisuudesta on muistettava pitää huolta joka päivä!

Kaupungin päättäjien on muistettava olla myös kantakaupungin asialla, kun tulevaisuutta suunnitellaan!

Kokonaisuus on osiensa summa, ja Vaasan Cityllä on tässä aivan keskeinen tehtävä.

Myös Vaasan keskustan osayleiskaavaa odotellaan käsittelyyn lähitulevaisuudessa. Eli kiinnostavaa seurattavaa riittää tulevien kuukausien ja vuosien varrella todella paljon!

Ollaan aktiivia, ja vaikutetaan siihen, miten kotikaupunkimme kehittyy, palvelut ja elinolosuhteet saadaan toimimaan mahdollisimman hyvin.

Kuva ja teksti; Aimo Nyberg, VKA ry – ICV rf pj. ordf.