TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Jämtlands fältjägarr

Eiliseen ”katoamisilmoitukseen” tuli tänään jo tärkeää tietoa:

Hei,

Kiitos viestistä! Hienoa, että sinulla on aikaa tutkia näitä patsas- ja muistomerkkiasioita. Asia on tosiaan ollut tiedossa vuodesta 2007 lähtien, mutta …

Voi olla vaikea selvittää sinetin kohtaloa. Hienoahan se olisi, jos se löytyisi yllättäen jostain eli joku olisi ottanut sen talteen. Vanhan Vaasan asukasyhdistyksellä voi tosiaan olla jotain lisätietoa tapahtuneesta.

Pohjanmaan museolla (Vaasan kaupungin museot) on nykyisin vastuu patsaiden hoidosta. Siihen anotaan vuosittain määrärahaa. Vaasan kaupungin keskusarkiston hoitaja Satu Latvala toimitti ystävällisesti materiaali tästä patsashankkeesta (paljastettiin 1935) ja sinetin mallikin selvisi. Se on Jämtlands fältjägarr. –rykmentin napin näköinen sinetti.

Ohessa vielä kopio, jossa eri napit näkyvät. Palataan asiaan!

Terveisin Kaj H


Kiitos Kaj, asiamme siis etenee, hienoa.

Laitan tähän saadut kuvat, eli 1.) kaikki eri rykmenttien napit ja 2.) Vanhassa Vaasassa olevan Suomen sodan muistomerkistä puuttuvan viidennen sinetin, ”napin” kuvan.

Nyt siis tiedämme jo mitä ko. muistomerkistä puuttuu. Ihan hyvä alku!Kuvat: s-postilla saatu /Vaasan kaupungin keskusarkisto

Tekstin koonti: Aimo Nyberg

Ps. kaikkia asiaan liittyvä materiaali, vinkit, vihjeet ovat erittäin tervetulleita.
Ottakaa yhteyttä: aimonyberg(at)gmail.com