TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.




tiistai 25. lokakuuta 2016

Näin on

Asia on juuri näin, kuten sanomalehti Pohjalaisen pääkirjoitustoimittaja tänään 25.10.2016 asian ilmaisee. Tiivistetysti ja selkeästi.

Lainaus Pohjalaisesta:

Lasiseinä ei sovi Ylätorille
PIRJO RAUTIO

”Ely-keskus on valittanut Kiinteistö Oy Ylätorin rakennusluvasta, joka koskee kauppakeskus Rewell Centerin laajennusta ja julkisivun muutosta Vaasassa. Laajennuksen tarkoituksena on rakentaa katutasoon, kauppatorin puolelle pitkä lasiseinä.

Pylväiden kannattama avoin katukäytävä, arkadi, sulkeutuisi ja muuttuisi sisätilaksi. Muutosta on haettu, jotta liiketilat lisääntyisivät.

Vaikka suunnitelmalla on hyvä tarkoitus, monet seikat panevat hillitsemään muutosta. Arkkitehti Viljo Revellin suunnittelema Vaasan Keskuskortteli on suojeltavaa korttelialuetta. (Pohjalainen 22.10.)

Museovirasto arvioi, että kortteli on kansallisesti merkittävä. Rewell Centerissä on tehty jo paljon muutoksia, jotta kauppa on saanut lisää tilaa. Katutason sisennyksen poisto muuttaisi rakennuksen muotokieltä liikaa.”

...

Tähän myös linkki jokaisen itse mietittäväksi: (ELY-keskus:Tiedote/Meddelanden 2016-10-21)

ELY-keskuksen valitus Kiinteistö Oy Ylätorin rakennusluvasta Vaasassa (Pohjanmaa)

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/-/ely-keskuksen-valitus-kiinteisto-oy-ylatorin-rakennusluvasta-vaasassa-pohjanmaa-#.WA8TPSRYuDs


Kuva: AN. Taustalla ylätorilla oleva Rewell Center, etualalla muutaman viikon takainen mielenosoitus VKS:n laajan päivystyksen puolesta.

Kuva ja tekstin koonti Aimo Nyberg