TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
perjantai 7. lokakuuta 2016

Mitä, missä, milloin?

Millä kadulla ollaan?Vaasassa, ja Rantakadulla. Nykyinen Setterbergin nimeä kantava päiväkoti (alun perin hänen kotitalonsa) on osoitteessa Rantakatu 6.
(Mitenköhän vanha tuo kanto voi olla?)

Kun kadunkulmasta kääntyy rannasta poispäin, kaupungin keskustaan päin, ollaan Hietasaarenkadun alkupäässä.


Hietasaarenkatu 1 ja 3.


Hietasaarenkatu 3 tänään 7.10. 2016Tikanojan taidekodin jugend -näyttelyssä oleva kuva (rajaus AN) ja kuvan teksti.

Tikanojan taidekotiin kannattaa ehdottomasti mennä tutustumaan nyt avattuun Jugend -näyttelyyn.

Lähes kokonaan Vaasan museoiden kokoelmista koottu näyttely nostaa esiin esineistöstä ja taideteoksia, joka antaa todella hienon kuvan kulttuurikaupungistamme.

Sadan vuoden takaista kaupunkinäkymääkin Vaasasta on siis esillä muutamien Jugend -rakennusten osalta. Myös purettuja kohteita on kuvina esillä, kuten tuo Hietasaarenkatu 3, arkkitehti Stenforsin kotitalo.

Eilisessä näyttelyn avajaisillassa juuri tämän valokuvasuurennoksen luona menneitä aikoja muistelivat monet kuuskymppiset ja sitä vanhemmat.

Martti Levón kertoi minulle asuneensa tässä upeassa talossa nuorena. Marion Lepistö, Tikanojan taidekodin ystävien puheenjohtaja muuten, kertoi tapauksesta, kun hän pääsi pikkutyttönä lehtikuvaan juuri tämän rakennuksen edessä.

Nyt haluankin tiedustella, ja myös käynnistää etsintäoperaation! Löytyykö keneltäkään tästä kohteesta valokuvia tai muita dokumentteja? Ottakaa yhteyttä, jos tiedätte, keneltä, mistä voisi tällaisia ”aarteita” löytää. Julkaistaan niitä sitten nettifoorumeissa, soliaalisessa mediassa, kaikkien iloksi!

Ennen ja nyt kuvapari on tämäkin.Hoviokeudenpuistikkoa, ylempi kuva on rajattu Tikanojan taidekodin postikorttikuvasuurennoksesta. Alempi kuva, AN, 7.10. 2016.


Kuva: Jugend-rakennusten arkkitehdit, Tikanojan taidekoti.


Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg, aimonyberg(a)gmail.com