TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Kvarkenprojektet till Nya Sidenvägen

Från YLE nyheter / Mikaela Löv-Aldén, Jakobstad och Karleby

”Kina kan rädda Kvarkenprojektet. Umeås kommunalråd Hans Lindberg (S) har rest till Xían i Kina för att förhandla. Stadsdirektör Tomas Häyry i Vasa är positiv till samarbete.

Kineserna vill få ett betydligt större inflytande på världshandeln och världsekonomin. Projektet går under rubriken OBOR - One Belt, One Road - men kallas ofta för Nya Sidenvägen.

- Faktum är att Midway Alignment passar in som hand i handske på Kinas mångmiljardsatsning på nya handelsleder, säger Lindberg till tidningen Västerbottens-kuriren.

Det handlar om att utveckla och effektivera fyra handelsleder mellan Kina och västvärlden. En led för sjötransporter och tre handelsleder på land”

LÄS MERA:
https://svenska.yle.fi/artikel/2016/10/12/vk-kvarkenprojektet-kan-raddas-av-kina


Bild: Aimo Nyberg. 12.10.2016. Vasklots bro och nyvarande Blåvägen från Vasa till Umeå och vidare till Mo i Rana. – En del av Nya Sidenvägen?

Vad tycker du om det här?

Aimo Nyberg