TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
tiistai 27. syyskuuta 2016

Silmät auki 1

Asukasyhdistykset ovat kotiseutuyhdistyksiä. Myös me VKA ry:ssä (Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry) haluamme tehdä näkyväksi oman kotikaupunkimme menneisyyttä ja tätä päivää.

Tämä blogimme Vaasa ennen ja nyt on tässä erinomainen väline.

Vanhassa Vaasassa on todella paljon katsottavaa, - ei vain turisteille vaan meille jokaiselle!
Tuttua tai ei, kulkiessa on aina mielenkiintoista tarkkailla mitä näkee. Mihin silmiemme uteliaisuus kohdistuu?

Oletko koskaan seurannut katseellasi, kuinka korkeaksi Mustasaaren kirkon torni ”kasvaa”, kun kävelet kujaa poispäin kohti Triviaalikoulun muistomerkkiä?Kuvat: AN. 6.9.2016. Mustasaaren kirkko

Kirkon takana on erillisenä rakennuksena oleva torni, ei siis kirkon katolla. Kyse on aidosta illuusiosta, arkkitehtuurisesta kikasta, jota on käytetty jonkun verran aikojen saatossa antamaan kohteelle korkeuden myötä mahtavuutta, voimaa ja valtaakin. Mustasaaren kirkko, joka oli alun perin hovioikeus, on yksi tämän tehokeinon parhaimmista esimerkeistä, ja hyvin tunnettu kohde rakennustaiteen historiassa.

Lue lisää

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mustasaaren_kirkko

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg, kuvataideopettaja, eläkkeellä