TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Luukku 2

Tämän joulukalenterin idea on edetä päivä kerrallaan kohti joulua.

Samalla muistellaan kulunutta vuotta, esitellään uudestaan joitakin tapahtumia, ja mm. vaasalaisessa kaupunkikuvassa tapahtuneita muutoksia vuoden 2015 aikana.

Ideana on julkaista ns. päivän luukkukuva, joka on yksityiskohta jostain kaikkien nähtävillä olevasta kohteesta. Kuvaa pitää katsoa tarkkaan, ja yrittää tunnistaa se. Mistä se on, ja mikä on sen aihe?

Seuraavana päivänä tulee uusi ”kuva-arvoitus”. Ja tietenkin myös edellisen päivän vastaus. Rajatut lähikuvat avataan ”suurempaan kuvaan” ja mahdollisesti esitetään myös oheiskuvia ko. tilanteesta.

Toinen luukku


Päivän luukku 2.12.2015

Ensimmäiset tämän joulukalenterin luukkukuvat liittyvät patsaisiin ja muistomerkkeihin.

Missä tämä kuvan reliefi on, ja mihin se liittyy?

Vastaus kerrotaan torstaina 3.12.
EILISEN KUVAN VASTAUS:Uusin Vaasaan pystytetty muistomerkki on syyskuun 19. päivä paljastettu Vaasan Jaakkoon muistomerkki.

Paikka: Hietasaarenkadun ja Pitkänkadun kulmaus.

Arvokkaassa juhlassa puheita ja ohjelmaa oli paljon, mm. europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri ja Pohjanmiesten kuoro saivat äänensä kuuluviin.

 Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti