TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
sunnuntai 30. elokuuta 2015

Edennee odotetusti

Tämä jo pitkään valmisteluissa ollut kaavoitusasia lähtee etenemään. Kokonaisuus on suuri, ja toteutuessaan jopa vuosikymmenten asia, näin uskoisin.

Virkamiesten ja konsulttien toimesta tehdyt selvitykset, ideoinnit ym. ovat mielestäni perustavanlaatuista, hyvää työtä.

Asiaan kannattaa nyt perehtyä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ja kaavan tavoitteista saa esittää myös mielipiteitä. Tässä vaiheessa kommentit tulee tehdä parissa viikossa. Katsotaan, miten asukasyhdistyksessämme tähän pystymme ottamaan kantaa, - yritämme ainakin.

Asemakaava vireille: Kalaranta (ak0967)
Kuulutusaika 28.8.–11.9.2015

Asemakaavan muutos koskee Kalarannan aluetta Vaasanpuistikon, Rantakadun ja vankilan välillä. Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävänä kaavoituksessa ja kaavoituksen kotisivuilla 28.8.-11.9.2015. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ja kaavan tavoitteista voi esittää mielipiteitä kaavoitukselle nähtävilläoloaikana. (Maankäyttö- ja rakennuslaki 63 §, maankäyttö- ja rakennusasetus 30§)

- See more at: 
http://www.vaasa.fi/kuulutukset/asemakaava-vireille-kalaranta-ak0967#sthash.pDwx8EiB.dpuf

Asemakaavan muutoksella tarkistetaan vuodelta 1979 olevaa asema-kaavaa nro 496, arvioidaan kaavan ajanmukaisuutta ja huomioidaan Kalarannan kehittämistarpeet 2010 tehdyn yleissuunnitelman pohjalta. Kaavan tavoitteena on kehittää ranta-aluetta eläväksi osaksi kaupunkia niin, että alueiden arvo ja merkitys säilyy

- See more at:
http://www.vaasa.fi/node/25849#sthash.k6UHG3PZ.dpuf


 …


Vasabladetin (30.8.2015) kirjoitus Kruununmakasiinista kannattaa lukea. Tämä arvokas, suojeltu rakennus ansaitsee ehdottomasti tulla huomioonotetuksi, kun Vaasan upeaa rantaa, ja siellä olevien puistojen ja rakennusten tulevaisuutta mietitään.Kuvat Kruununmakasiinista sisältä ja ulkoa: Aimo Nyberg