TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Vanhat valokuvat

Vaikka maailmalla on tänään ollut jännittävämpääkin seurattavaa, ovat oman kotiseudun vanhat valokuvat kiinnostaneet vaasalaisia suorastaan ennätyksellisessä määrin. Näin voi päätellä vilkkaasta netti- ja facebook sivujen käytöstä. SOME on täällä tänään näyttänyt vahvuutensa!

Tässä vielä yksi hieno Vaasan historiaa ja vanhoja valokuvia käsittelevä facebook sivusto. Sivustoa ylläpitää Christian Olsson. Tämäkin sivusto on ns. suljettu ryhmä, eli mukaan pääsyä pitää pyytää. Tutustu sivustoon TÄÄLLÄ.


Yllä olevasta kuvasta osa, rajattu alue, on Christian Olssonin sivuston otsikkokuvana.

Tämä vanha Vaasan asemakaavakartta herättää minussa monenmoisia ajatuksia. Mm. Vaskiluodon osalta on mielenkiintoista tutkailla, miten asiat ovat vuosikymmenten saatossa menneet, eli mikä siitä on toteutunut, ja mikä ei.

Minulla oli vuoden alussa tilaisuus keskustella kaupungin rakennuslakimiehen Hannu Kuokkasen kanssa juuri mm. Vaskiluodon kaavoista. Vaskiluodon metsässä ja Niemeläntien varrella tehtiin metsänhoidollisia toimia, ja asukasyhdistyksessämme heräsi huoli siitä, mitä ollaan tekemässä, ja ovatko kaikki nämä toimet tarpeen, sekä myös kysymys toimien laillisuudesta. Halusimme tarkistaa asian, ja sainkin hyvin perusteellisen selvityksen kaupungin rakennuslakimieheltä Hannu Kuokkaselta, ja myös töistä vastuun kantavalta Timo Jousmäeltä. Kävimme läpi voimassaolevia metsänhoitosuunnitelmia, niiden aikatauluja ym. asioita.

Vakuutuin, että metsänhoitotyöt tehdään kuten pitää, mm. alueella olevat harvinaiset kasvit huomioiden.

Oma kysymyksensä oli tietenkin myös se, mikä kaava on voimassa Vaskiluodon kaupungin puoleisessa päässä? Satama ja teollisuusalueella kaavoitus on jo edennyt eteenpäin, mutta mikä on tilanne mm. Niemeläntien varrella? Aina on tietenkin jokin kaava voimassa vaikka uusia onkin tekeillä. Tällä hetkellä on menossa myös kaavavalituksia, Korkeimmassa hallinto-oikeudessa asti. Vaasan kaupunki ei tyytynyt huhtikuussa 2013 Vaasan hallinto-oikeuden päätökseen, joka mm. hyväksyi Vaasan yleiskaavasta tehdyn valituksen, joka koski Vaskiluodon metsään Niemeläntien varteen suunniteltua kerrostaloaluetta. 

Valitusprosessin ollessa kesken tuntui oikealta sellainen tulkinta, ettei ko. alueella tehtäisi mitään toimenpiteitä, ei siis näitä metsänhoidollisia harvennushakkuitakaan.

Kaupungin lakimieheltä saamiini perinpohjaisiin selvityksiin on uskominen. Tehdyt metsänhoidolliset toimet ovat laillisia. Tienvarsien siistiminen tehtiin onneksi nyt vain lähellä tietä, syvemmälle metsään ei menty. Toimet suoritettiin myös ilman raskaita maastoa turmelevia koneita, luontoa kunnioittaen.

Otin käydyissä keskusteluissa esille myös Niemeläntien varteen Vaskiluodon metsään vuosien varrella syntyneet huoltolevennykset, parkkipaikat metsän puolella. Mutta näistä enemmän joskus toiste.

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti