sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Mitä sitä tekisi?

Kaupungin sivuilla on erinomaista palvelua!

Vaasan viikko-ohjelma kesä 2013

Kesällä Vaasassa tapahtuu paljon! Suomen aurinkoisimmassa kaupungissa voit osallistua muun muassa monenlaisiin kulttuuri- ja urheilutapahtumiin. Viikko-ohjelmasta näet päiväkohtaisesti, mitä Vaasassa on milläkin hetkellä menossa. Ohjelmasta näet myös tapahtumien ja vierailukohteiden aukioloajat ja löydät linkit kotisivuille.

Vähän kauemmaksi kannattaa mennä 

Raippaluodossa on paljon kaikenlaista mielenkiintoista. Raippaluoto kokonaisuudessaanon suuri, monipuolinen saari, josta varsinkin näin kesäaikaan löytää todella paljon mielenkiintoista katseltavaa ja koettavaa. Enemmänkin kuin yhdeksi päiväksi.

Esimerkiksi näitä kohteita, joissa kävimme viime viikon maanantaina, suosittelen vilpittömästi.

Aava Kertun kotitila

Aukioloajat ja hinnat

Avoinna kesällä 2013 maanantaisin klo 15-18 10.6-26.8 välisenä aikana.
Sisäänpääsymaksu 4e/hlö, alle 1v. maksutta. Muina aikoina sopimuksen mukaan.































Kuvat: AN, 8.7.2013.

Viime maanantaina väkeä riitti melkein ruuhkaksi asti. Kalkkunoiden ja erilaisten erikoisten kanojen ym. lintujen lisäksi aitauksissa ja eläinsuojissa riitti katseltavaa, nelijalkaisiakin on, vuohista hevosiin. Kuvissa Aava Kerttu tutustuu pullasta nauttivaan vierailijaan ja isäntä Kimmo ruokkii kanoja.


Sommarön muistomerkki

Vaasaa ja sen meriliikennettä on valvottu ja suojattu Raippaluodon Sommarön linnakkeesta vuosina 1940 -2000. Varustuksiin kuului enimmillään 4 kpl 152 – 155 mm tykkiä.

Muistomerkin pystyttivät sotaveteraanit v. 2001.

Maankohoaminen, ja toisaalta myös valvonnan muuttuminen teknisillä välineillä tapahtuvaksi, on tehnyt Sommarön linnakkeen tarpeettomaksi. Alueella on nykyään Metsähallituksen tiloja, joita saa jopa vuokrata.

Hienot luontopolut mahdollistavat luonnossa retkeilyn, ja mm. kasvien ja lintujen tarkkailun. Myös mustikkaa näyttäisi olevan tulossa kohtuullisen hyvin.

Lisää tietoja ja kuvia kohteesta löytyy ainakin TÄÄLTÄ  (Lintupaikat.fi)


Kuvat: AN. 8.7.2013. Metsähallituksen hallinnassa olevan entisen armeijan rakennusten pihassa on hyvä pysähdyspaikka autoileville matkalaisille, vaikkapa syödä eväitä. Nuotiopaikkakin löytyy, jos sattuu olemaan makkaraa mukana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...