TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä kielellä tahansa! Kaikki tekijäinoikeudet juttujen kirjoittajilla ja kuvien kuvaajilla! Yhteystiedot saa sivuston ylläpitäjältä.
maanantai 6. toukokuuta 2013

Kaikki mukaan siivoustalkoisiin

Osallistutaan Pidä Vaasa siistinä -siivouspäivään!

Asukasyhdistyksemme järjestää tiistaina 14.5.2013 klo 18 – 20 MEHUPISTEEN Kalarannan kioskille.


Tarjoamme juotavaa keksien kera vuosi siten talkoilla kunnostamamme kioskin edustalla!

Samalla haluamme keskustella kaikkien halukkaiden kanssa Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n toiminnasta, tässä ja nyt!

Vaasan kaupungin Teknisen toimen Pidä Vaasa siistinä – Poimi roska päivässä -hanke täyttää tänä keväänä 10 vuotta.

Jo perinteeksi muodostunut siivoustapahtuma kaikille kuntalaisille järjestetään tiistaina 14. toukokuuta kello 18−20. Kaikki kuntalaiset saavat osallistua siivoustapahtumaan jokaiselle parhaiten sopivalla yleisellä alueella. Siivousvälineitä, kuten roskapiikkejä, hanskoja ja jätesäkkejä jaetaan
- Gerbyn S-marketin pihassa
- Palosaaren torilla
- Kotirannan työväentalolla
- Sisäsatamassa HUOM! Kantakaupungin asukkaat, lähtö täältä, samoin roskasäkkien ja välineiden palautus tänne.
Suvilahden torilla
- Huutoniemen apteekin parkkipaikalla
- Vanhan Vaasan raunioiden parkkipaikalla
- Merikaarron alakoulun pihassa
- Vähänkyrön kirkonkylän koulukeskuksen pihassa
- Tervajoen ja Köpingin alakoulun pihassa.

Täydet jätesäkit voi joko tuoda lähtöpisteeseen tai jättää maastoon ja ilmoittaa järjestäjille mistä ne voi noutaa pois. Isoja roskia ja romuja ei laiteta jätesäkkeihin, vaan ne kasataan sellaiseen paikkaan mistä ne voi autolla hakea pois.

Siivouspäivän ajatuksena on tehdä Vaasasta yhdessä hyvä elinympäristö, sillä siistillä ympäristöllä on välitön vaikutus ihmisten hyvinvointiin.

Kaikkien osallistuneiden kesken kaupunki arpoo kolme lahjakorttia K-Rautaan.

Juhlavuoden kunniaksi elokuussa kaupunki käynnistää myös Puistokummitoiminnan.

Tule siis Sinäkin mukaan!

Voit tulla ihan vaan itse, tai kysele mukaan myös muita!

Monet asukasyhdistykset, varsinkin ne, jotka toimivat enemmän ”omilla kulmillaan”, ja joissa asukkaat tuntevat paremmin toisensa, järjestävät vuosittain hyvin merkittäviä oman lähiympäristön siivoustapahtumia. Myös kantakaupungin alueella on viime vuosina ollut kaupungin järjestämiä siivoustalkoita heti Vapun jälkeen tai näin Äitien päivän aikoihin. On siivottu torin ympäristöä ja lähikujia. Viime vuonna kohteina olivat rannat, väkeä oli vaan valitettavan vähän, ajankohdaksi valittu viikonloppu ei oikein toiminut.

Eli nyt kaikki mukaan! Tiistai-ilta 14.5. on hyvä ajankohta olla mukana Pidä Vaasa siistinä – Poimi roska päivässä 10-vuotis juhlatapahtumassa.