TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

tiistai 9. lokakuuta 2012

Pohjanmaa tulvi

Koetut syystulvat olivat ennennäkemättömät. Syitä luonnon kokemiin ääri-ilmiöihin on luultavasti monia. Ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta ei kukaan kai enää kiistä.Toki luonnolla on myös omia rytmejään, joihin meidän ihmisten on yksinkertaisesti vaan sopeuduttava.

Propagandaa tai ei, mutta kuuntelen hyvin herkällä korvalla niitä luontoaktivisteja, jotka viikonlopulla, sateen ropistessa taukoamatta, sanoivat ”haistavansa” sateessa jääkarhujen tuoksun.

Tässä alla on kuva Sundominlahden perukasta. Olen täysin varma, että vettä kyllä mereen mahtuu, mutta eri asia on se, kuinka paljon mereen laskevat joet pystyvät vettä tunnissa /vuorokaudessa mereen tuomaan. Yksi syy koettuihin tulviin voi olla myös jokien ja jokisuiston rehevöityminen, osittainen umpeen kasvaminen, ja maaperäaineksen kerääntyminen suoranaisiksi padoiksi esim. juuri Sundominlahden pohjukkaan.Kuva: AN, Sundominlahti 8.10.2012

Tässä on mielestäni yksi hyvä peruste myös kuntien väliseen yhteistyöhön. Vaasassa ei voida pitkään enää lykätä ”tositoimia” eli Eteläisen kaupungin selän ruoppausten aloittamista. Työ vaatinee pitkän ajan, ja toivoa vaan sopii, että Mustasaari ja Laihiakin ovat silloin mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti