maanantai 9. huhtikuuta 2012

Hanke etenee

Vähitellen, pikku hiljaa mennään eteenpäin. Aikaiseksi on saatu, näin alkuun, SANASTO.

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura on julkaissut oheisen kulttuurisesti kestävän kehityksen hankkeen väliraportin. Väliraportti on vapaasti ladattavissa ja eteenpäin välitettävissä TÄÄLTÄ

Minullakin on ollut ilo olla mukana pieneltä osin tässä valtakunnallisessa hankkeessa. Aihe kiinnostaa tietenkin kuvataideopettajana, kulttuurihistoria ja ympäristökasvatus ovat kuvataideopetuksen ja taidekasvatuksen tärkeitä osa-alueita. Kiinnostustani on oleellisesti lisännyt nyt myös tämä asukasyhdistyksessä toimiminen.

Väliraporttiin on koottu vuonna 2011 toteutettujen kyselyiden, seminaarin, sähköisen työskentelyn ja asiantuntijatyöryhmien tuottamaa aineistoa. Aineisto on jäsennelty alustavasti sanastoksi, lopullinen analyysi toteutetaan vuoden 2012 aikana. Väliraportista löytyy tiivistelmä asiantuntijatyöryhmien tuloksista (sivut 9-11).

Hanke tuottaa vuodenvaihteessa 2012 – 2 013 julkaisun kestävän kehityksen koulutusten käyttöön. Julkaisussa käsitellään mm. kulttuurisen kestävyyden määrittelyä ja merkitystä kasvatuksen kontekstissa sekä määritellään keinoja, joiden avulla päiväkodit, koulut ja oppilaitokset voivat huomioida kulttuurisesti kestävän kehityksen.

Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seura ry
http://www.kulttuuriperintokasvatus.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...